Facebook hozzászólás
329

Szavazz a Kiégő Izzókra!

Különleges videotechnológiával alakítják át a berlini látványosságokat művészi alkotásokká a fényművészek. Az október 14-éig tartó, nemzetközileg is elismert esemény ismét több milliós, a világ minden részéről származó közönséget kápráztat el. A versenyen Magyarországot – egy nemzetközi szavazás eredményeként – a Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) elnevezésű csapat képviseli.

Az E.ON tovább erősíti kulturális elkötelezettségét Berlinben, és kizárólagos védnökként ismét támogatja a város fényfesztiválját, amely során a multidimenzionális videotechnológiával készült alkotásokat többek között az Alexanderplatzon található tévétoronyra vetítik ki.

Rákkal töltött tavaszi tekercs Berlinből
Nemcsak építészeti remekműveket, szenzációs múzeumokat, színházakat, kiváló kávézókat találsz Berlinben. A multikulturális német főváros a legváltozatosabb konyhákat tárja elénk. Legutóbb egy vietnami éttermet választottunk, és nem csalódtunk! A tavaszi tekercset eleve nagyon kedvelem, mert annyi féle ragut készíthesz, amennyit csak a fantáziád tud! A tengeri herkentyűsöket pedig egyszerűen imádom! Íme a berlini rákos receptje!
Fényfesztivál, Alexander Platz, Kép: e.on
Kép: e.on

Az országokat képviselő művészeket az idén – az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan – Európa-szerte a helyi előzetes fordulókon választották ki. A most zajló döntőben pedig kiderül, hogy melyik ország versenyzője nyeri a fesztivál fődíját, az E.ON „Let’s Create a Better Tomorrow! díjat.

Brandenburgi kapu, Kép: e.on
Kép: e.on

Annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék a fesztivált, nemzetközi szinten influencerekkel dolgozik együtt – köztük bloggerekkel és vloggerekkel, így számos eredeti történet lát majd napvilágot a véleményvezérek szemszögéből.

Berlin, fényfesztivál, Kép: e.on
Kép: e.on

Fotópályázatot is szerveztek a látogatóknak. Aki október 14-éig fotót készít a fesztivál helyszínén, és feltölti azt az Instagramra a #lightsbyEON hashtaggel, értékes nyereményekkel gazdagodhat

Fény derül az igazságra
Uniós szabályozás értelmében szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása és importja az Európai Unió területén. A szabályozás célja a háztartások energiahatékonyságának növelése, így a környezetterhelés csökkentése. A fogyasztók jól járnak a szabályozással, ugyanis hosszú távon megtérül az energiatakarékos izzó.

– például okostelefont vagy okosotthon-csomagot nyerhet.

A közönség a szavazatokat a legjobb művészi fényfestésre a https://festival-of-lights.de/de/voting-special-award-fernsehturm/ oldalon október 14-éig adhatja le. Egy számítógépről vagy telefonról csak egy voksot fogadnak. .



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!