Facebook hozzászólás
479

TIPPEK A KUTYASÉFTŐL

Szelíd ragadozók álmai

Jelentősen csökkent a kutyák várható élettartama az utóbbi években. Szakemberek szerint oka elsősorban a táplálékukban keresendő. Mások mellett ez is téma lesz szeptember 15-én a kutyaegészség fesztiválon. Böszörményi Zsolt kutyaséf tart bemutatót kutyáival együtt arról, hogyan készíthetünk el mindössze öt perc alatt egészséges menüt kedvencünknek!

A kutyaséf, Kép: sajtóanyag
A kutyaséf, Kép: sajtóanyag

Az egyre gyakoribb kutya-civilizációs ártalmak (pl. allergia) miatt ma már sokan táplálják kedvenceiket friss összetevőkből készült étrenddel a száraz táp helyett.

−A kutya húsevő. Az anyatermészet ragadozó gyomrukkal és tarajos fogazatukkal húsevésre predesztinálta a kutyákat és a macskákat is. Tegyünk a tálkáikba bátran friss húst, belsőségeket, némi zöldséget, salátát, és kerüljük a feldolgozott táplálékot, az ízesített, mesterségesen színezett eledelt és jutalomfalatot − mondta Böszörményi Zsolt kutyaséf.

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

Tengerparti nyaralás kutyussal, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témával kapcsolatban.

Kutya, Kép: sajtóanyag
Kutya, Kép: sajtóanyag

A kutyák mentális egészsége is kiemelt téma a kamaraerdei Farkasfeszten, a kutyaegészség fesztiválon. Azzal együtt, hogy négylábúink társainkká váltak, megszaporodtak a viselkedési problémák, a szeparációs stressz, az agresszió, és sok a félős kutyus is. Az emiatt kialakuló állandó stressz óriási terhet róhat a kutyák szervezetére.

Vendégként előadást tart Jan Fennell világhírű Kutyasuttogó is, aki most először jár majd Magyarországon. A számtalan nyelvre (többek között magyarra is) lefordított Kutyapszichológia című könyv írója abban segít a gazdiknak, hogy megértsék a kutyájuk nyelvét, jelzéseit, és jobban tudjanak kommunikálni velük – ez segít abban, hogy jól nevelt legyen a kutyus, és nyugodtan el lehessen menni vele társaságba, nyaralni, de az otthoni egyedüllét se okozzon neki problémát.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!