Facebook hozzászólás
669

Szépség és jóság egyetlen esten

Gyönyörű modellek, remek hangulat és fél millió forint adomány – ez a mérlege a jótékonysági gálaestnek, melyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezett, hogy a befolyt összeggel rászoruló gyermekeket támogasson. A programok között szerepelt egy egyedülálló divatbemutató egészséges és fogyatékossággal élő modellek, valamint sztárok részvételével, integrált táncbemutatók, és színpadra lépett az est meglepetésvendége, Király Linda is.

Demcsák Zsuzsa és Ivanova Daniela Kép Honfy Márton

Különleges gálaesttel szervezett gyűjtést a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a Don Bosco Iskolaház lurkóinak: a jótékonysági bál integrált divatbemutatóján ismert művészek, profi és amatőr modellek, köztük fogyatékossággal élők mutatták be ismert divattervezők kollekcióit. Az est további programjai között a közönség láthatott integrált táncbemutatókat, hallhatott énekprodukciókat, a felajánlásokkal és az est végi borárverésen befolyt összeggel pedig a rászoruló gyermekeknek segíthetett.

A jótékonysági gálaest házigazdája R. Kárpáti Péter volt, aki korábban bevallotta, szerinte Magyarország még mindig le van maradva más európai országokkal szemben, ha a jótékonyságról és az elfogadásról van szó. Ezért örül minden olyan alaklomnak, ami közelebb hozza az egészséges és fogyatékossággal élő emberek világát egymáshoz. Demcsák Zsuzsa, a gálaest fővédnöke minden olyan alkalmat különleges tart, amikor egy jótékonysági eseményhez kapcsolódhat, hiszen ismerőseivel karöltve ő maga is létrehoztam egy alapítványt Társ a bajban néven, ahol olyan sérültekkel foglalkoznak, akik saját hibájukon kívül kerültek kiszolgáltatott helyzetbe.

A vendégek érkezése  és Sass Sándor paralimpikon nyitódala után R. Kárpáti Péter és Demcsák Zsuzsa örömmel hívta a kifutóra az integrált divatbemutató modelljeit, akik hét magyar divattervező – Couture Szépkuti (Szépkuti Gabriella), Green Culture (Szabó Kriszta), Héjja Trend Line (Héjja János), Pastell Stúdió (Megla Rózsa), Szász Endre Kollekció (Szász Katalin), Szépligeti Fashion (Szépligeti Ágnes), Myrdin Fashion (Czinder Tímea) – különleges kollekcióit mutatták be. A modellek között voltak amatőr és profi, egészséges és fogyatékossággal élő hölgyek és urak a kicsi gyermekektől egészen az idősebb korosztályig. A bemutató, ami Sütő Enikő példátlan munkája nélkül nem sikerülhetett volna, hatalmas sikert aratott: a közönség vastapssal jutalmazta az összes modellt. Enikő izgatottan készült az estére, hiszen a koreográfia elkészítése mellett az ő feladata volt az is, hogy az amatőr modelleket – akik között Lengyel Zsófi és Becsey  János képviselte a paralimpikonokat – lelkileg is felkészítse a különleges fellépésre.

Teszári Nóra és testvére Fotó:Schumy Csaba

A modellek közt szerepelt Teszári Nóra, aki nem egyedül érkezett a gálaestre, hiszen elkísérte őt húga is, aki évekkel ezelőtt egy betegség következtében kerekesszékbe kényszerült. A testvérek láthatóan jól érezték magukat a kifutón, hisz mindketten ragyogtak estélyi ruháikban. Ismét belekóstolt a modellkedésbe Takács Nóra. A Hogyan legyek jó nő? című sorozat műsorvezetőjeként gyakran találkozik olyan lányokkal, akiknek külsejük miatt nincs elég önbizalmuk, ezért tudja, hogy az amatőr modelleknek nincs egyszerű dolguk, amikor a nagyközönség előtt kell bemutatkozni.

Az integrált divatbemutatón fellépő művészek közt volt Schell Judit is: ő gyakran jár olyan eseményekre, ahol az integráció a cél. A színésznő szerint, míg külföldön természetesnek veszik, hogy a fogyatékkal élők a társadalom részei, itthon inkább megbélyegzik őket – és hogy ez változzon, a felnőttek felelőssége a gyermekeket az elfogadásra nevelni. Egy másik színésznő, a Barátok köztben Alizként megismert Nagy Alexandra számára családi örökség a jótékonykodás: szülei követendő példaként állnak előtte, ha adakozásról van szó. A cserfes szőkeség egyáltalán nem illetődött meg, amikor kerekesszékesek társaságában kellett a kifutóra mennie, hiszen egyik legjobb barátja is mozgáskorlátozott.

Az egyedülálló divatbemutatót integrált tánccsoportok előadása követte: fellépett a Gördülő Tánccsoport, színpadra álltak a Harmónia Táncklub autista- és társastáncosai. A táncok mellett a közönség megcsodálhatta Krizbai Teca énekesnő és Napsugár Anna jeltáncművész közös produkcióját, akik a divatbemutatón modellként is részt vettek. Az este szórakoztató programját egy különleges meglepetésvendég, Király Linda zárta, aki csodálatos hangjával elvarázsolta a közönséget.

Linda már gyermekkorában megtapasztalta, milyen jó érzés, ha másokon segíthet: az aranytorkú énekesnő kislányként a kórussal, melyben énekelt, kórházakban lépett fel az ünnepek előtt, hogy a dalokon keresztül okozzon örömet. A jótékonyságról azóta sem mondott le, és szerencsésnek tartja magát, hiszen rengeteg ember életébe hozhat boldogságot azzal, amit a legjobban szeret: a zenével.

A jótékonysági gálaest kedvezményezettjei a Don Bosco Iskolaház gyermekei, akik a több, mint ötszázezer forintos adományból új játszóteret kapnak, és részt vehetnek egy budapesti kiránduláson – hiszen sokuk még sosem járt a fővárosban.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!