Facebook hozzászólás

IRÁNY A SKANZEN

Szépségverseny bárányoknak

Húsvétkor a Skanzen autentikus környezetében a régi falusi ünnepeket keltjük életre locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal április 21-22-én.

Zöldágjárás, Kép: sajtóanyag
Zöldágjárás, Kép: sajtóanyag

Az ünnep szakrális részének bemutatása mellett olyan kevéssé ismert néphagyományokat is megismerhetnek a látogatók, mint a zöldágjárás vagy a komatál-küldés. Ebben az évben a bárány áll a színes programok középpontjában, amellyel a Szent György naphoz is kapcsolódnak. Az április 24-ére eső pásztorünnep az állatok első kihajtásának napja az európai kultúrában.

Húvéti topjáscsibék, Kép: sajtóanyag
Húvéti topjáscsibék, Kép: sajtóanyag

Bárányszépségverseny és pásztorkutya bemutató mellett pásztoros játékokat játszhatunk; a tojásberzselés, írókázás, pingálás mellett pásztorbotot, tarisznyát és gyapjúbárányt készíthetünk. Mesterség-bemutatók, kézműves vásár és egészségpiac várja a kicsiket és a nagyokat.

Locsolkodás a Skanzenben, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A jó hangulatról gólyalábasok, mesemondók gondoskodnak. A kétnapos húsvéti ünnepen koncertet ad a Skanzenben a Szélkiáltó, az etnopop zenét játszó Meszecsinka, és a moldvai csángó népzene közvetítője: a Tázló Együttes.

Részletek itt olvashatóak.

Még mindig buli a locsolkodás

Továbbra is biztos program a locsolkodás húsvétkor. Tízből nyolc kislány számít a reggeli ébresztőre húsvéthétfőn, és édességgel, hímes tojással, illetve pénzzel várják a locsolókat – derült ki egy friss felmérésből.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Eldorádó!!! Frontmentes hétvége jön!

Végre azt mondhatjuk, hogy nem érkezik front a hétvégén! Sőt, napos lesz az idő! Gyerünk kirándulni, sétálni,…

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…
1 / 1 506

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!