Facebook hozzászólás

IRÁNY A SKANZEN

Szépségverseny bárányoknak

Húsvétkor a Skanzen autentikus környezetében a régi falusi ünnepeket keltjük életre locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal április 21-22-én.

Zöldágjárás, Kép: sajtóanyag
Zöldágjárás, Kép: sajtóanyag

Az ünnep szakrális részének bemutatása mellett olyan kevéssé ismert néphagyományokat is megismerhetnek a látogatók, mint a zöldágjárás vagy a komatál-küldés. Ebben az évben a bárány áll a színes programok középpontjában, amellyel a Szent György naphoz is kapcsolódnak. Az április 24-ére eső pásztorünnep az állatok első kihajtásának napja az európai kultúrában.

Húvéti topjáscsibék, Kép: sajtóanyag
Húvéti topjáscsibék, Kép: sajtóanyag

Bárányszépségverseny és pásztorkutya bemutató mellett pásztoros játékokat játszhatunk; a tojásberzselés, írókázás, pingálás mellett pásztorbotot, tarisznyát és gyapjúbárányt készíthetünk. Mesterség-bemutatók, kézműves vásár és egészségpiac várja a kicsiket és a nagyokat.

Locsolkodás a Skanzenben, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A jó hangulatról gólyalábasok, mesemondók gondoskodnak. A kétnapos húsvéti ünnepen koncertet ad a Skanzenben a Szélkiáltó, az etnopop zenét játszó Meszecsinka, és a moldvai csángó népzene közvetítője: a Tázló Együttes.

Részletek itt olvashatóak.

Még mindig buli a locsolkodás

Továbbra is biztos program a locsolkodás húsvétkor. Tízből nyolc kislány számít a reggeli ébresztőre húsvéthétfőn, és édességgel, hímes tojással, illetve pénzzel várják a locsolókat – derült ki egy friss felmérésből.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!