Facebook hozzászólás
664

80 éves volt a színésznő

Szeretett Lajosa után ment Pécsi Ildikó

A Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára otthonában hunyt el.

Pécsi Ildikó 2010-es díszpolgári kitüntetése átvételekor mesélte el, hogy mindössze 9 éves volt, amikor először látogatott el Gödöllő máriabesnyői részén letelepedett keresztszüleihez, és azonnal beleszeretett a településbe. 1960-ban vásárolták meg azt a máriabesnyői telket, ahol 1971-ben férjével, Szűcs Lajossal felépítették otthonukat. 1994 óta volt állandó lakója városunknak, amit ő maga egyszerűen csak „Gödöllőkének” nevezett – írja a 80 éves korában elhunyt színésznőről a Blikk.

Elment. Fotó: Pinterest
Elment. Fotó: Pinterest

„Ebben a városban mindig szeretet és nyugalom volt. Köszönöm mindenkinek, hogy ez a város ilyen, és itt élhetek. Bízom benne, hogy továbbra is ilyen marad” – mondta a díj átvétele után a művésznő.

A Színművészeti Főiskolát 1962-ben végezte el. Az évek során tagja volt a Pécsi Nemzeti Színház (1962-66), a Vígszínház (1966-70), a Mikroszkóp Színpad (1970-73), a kecskeméti Katona József Színház (1973-76), a Radnóti Színház (1976-85), a Népszínház (1985-90) és 1990 után évekig a József Attila Színház társulatának. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő is volt.

Pécsi Ildikó az utóbbi időben sokat betegeskedett, amióta elhunyt szeretett férje, Szűcs Lajos. Novemberben már huszonnégyórás felügyeletre szorult. A művésznőt a tragédia és párja betegsége nagyon megviselte, 14 kilogrammot fogyott, legyengült. Lelkileg és fizikálisan is belebetegedett a gyászba.

„Eddig látogathatták őt a barátok és egykori kollégái, de néhány hete már csak a fia és én járunk hozzá váltásban – mesélte korábban Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

A család és a barátok minden igyekezete ellenére Ildikó a saját álomvilágában élt az utóbbi időben, s minden percét már elhunyt párja töltötte ki.

„Bár Papa lélekben velem van mindenütt, de hiányzik nagyon, szinte érzem, ahogy belülről emészt a bánat. Tudom, hogy odafönn vár és újra együtt leszünk – mondta néhány héttel ezelőtt Pécsi Ildikó, aki élete utolsó hónapjaiban rendeződött szeretett unokájával a kapcsolata.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!