Facebook hozzászólás

NEW YORK ÉS SYDNEY KÖZÖTT TESZTELIK

Szerinted milyen 19 órát egyfolytában repülni?

Negyven embert választott ki a három próbaútra a Qantas ausztrál légitársaság a New Yorkból, illetve Londonból Sydneybe vezető járaton az eddig példátlan,19 órás non-stop repülésre.

A próbautakat októbertől az év végéig tervezik, míg a járatok bevezetését 2022-ben. Eddig a Singapore Airlines Szingapúr és az amerikai Newark repülőtere közötti menetrendszerű járata a leghosszabb leszállás nélküli légi útvonal, 15.300 km-el.

Az ilyen távolságú utakat napjaink könnyebb és kisebb fogyasztású gépei tették lehetővé, de vizsgálják még azok élettani hatásait. A Qantas által felkért szakemberek tanulmányozzák majd a próbautak részvevőinél mind a hosszú repülés fizikai, mind lélektani hatásait. Az utasok okosórákat viselnek majd, amelyek többek között mérik, hogyan hat ki a repülés a szervezet belső “órájára” és milyen gyorsan lehet leküzdeni a “jet-leg”-et, az eltérő időzónák közötti váltás következményeit.

A Qantas 787-9 Dreamlinere depositphotos.com
A Qantas 787-9 Dreamlinere, Kép: depositphotos.com

A próbautakon a keringést segítő tornagyakorlatokat végeznek majd és lesz meditáció is. Az étrendet, a kabin világítását úgy alakítják, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás az időzónákhoz. Gondosan monitorozzák majd EKG-műszerekkel a pilóták szervezetének működését, különösen éberségüket, számolt be a The New York Times.

Szakértők szerint a hosszú utak nemcsak a légitársaságok, hanem az utasok szempontjából is előnyösek: leszállni, és repülőtéren várni a csatlakozásra, több időt igényel, így összességében fárasztóbb, mint ha egyvégtében tesszük meg az utat. A pilótáknak, akik már nem ritkán teljesítenek 16-17 órás repüléseket, a 19 óra nem jelent igazán nagy különbséget.

A részleteket a Pias és Profit oldalán találod!

Az egekben szárnyal majd a szépséged

Emirates stewardess, részlet, Kép: flickr
Kép: flickr

Ha nyaralás, akkor nap, tenger és repülős utazás! De a páratartalom a gépen akár háromszor szárazabb lehet, mint a Szahara sivataga, így egy rövid repülős utazás is megterhelheti a bőrödet. A légikisasszonyok jól kipróbált fedélzeti szépségápolási trükkjeivel azonban leszállás után is te lehetsz a terminálban a legfrissebb és legragyogóbb!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 157

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!