Facebook hozzászólás
681

Szex on the medence

Elképeztő, mikre képesek a magyarok, ha nyaralni mennek! A szállás.hu adatai szerint sokan elvesztik a fejüket, és azt hiszik, a pénzükért mindent megengedhetnek maguknak! Négyből három szálláshelyen már történt komolyabb szabálysértés! Pedig viselkedni tudni kell!

Rongálás, illetéktelen vendég elszállásolása, lopás és belógás a leggyakoribb kihágás a felmérés szerint. A szálláshelyek háromnegyedénél, míg a turisztikai attrakciókat üzemeltetők kétharmadánál járt már a határokat feszegető vendég. Az esetek zöme nem igényel rendőri intézkedést, de olykor előfordulnak kirívó alkalmak.

Szex a tengerben, Kép: pixabay
, Kép: pixabay

– Négy szálláshelyből háromnál volt legalább egy emlékezetes szabálysértés – közölte a felmérés eredményeit Keresztes Nóra, a társaság marketing menedzsere. A kihágások sorában a leggyakoribb elem a rongálás!

– Gyakran repülnek a poharak, sérülnek a bútorok, de volt már arra is példa, hogy egy majd 100 ezer forintos főzőlapot sikerült betörnie a vendégnek. Máshol a „teli pelenka” landolt a padlószőnyegen! A szabálytalanságok rangsorát a szobába, apartmanba becsempészett nem fizető plusz vendég követi, harmadik helyen a lopás végzett – tette hozzá a szakember.

A medencés szállásoknál nemcsak a nyitvatartási időn túli belopódzás lehet probléma: gyakori a víz alatti romantikázás a párok között, és a pancsolós helyek harmadánál fordult már elő, hogy le kellett engedni a medence vizét azért, mert a vendég ott végezte el a dolgát.

– Ez egyébként nemcsak a higiénia miatt kínos, de jelentős anyagi teher is a szállásadóra nézve – mondta Keresztes Nóra.

Kinn vagyunk a vízből
Mórahalom szerezte meg az idei Év Fürdője 2018 díjat. A közönség három kategóriára szavazhatott: Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője. A versengésben majd kétszáz fürdő vett részt. A Szent Erzsébet Gyógyfürdő elsősorban családias hagulata miatt kapta a legtöbb szavazatot.

A problémás vendégek olykor a személyzetet pécézik ki maguknak.

– Több szállásadónál is érte már valamilyen atrocitás a recepciós hölgyet, a szobalányt vagy a pincérnőt. A legtöbb kifogásolható esetben a szállástulajdonosok az alkohol vagy drog alatti befolyásoltságot nevezték meg a zavart vendégek viselkedésének magyarázataként. Valószínűleg az a társaság is felöntött a garatra, amelyik a hallban aludt meztelenül, amikor reggel rájuk talált a személyzet – mondta a marketing menedzser.

Nyilván az a társaság sem volt túl szomjas, amelyik egy legénybúcsú alkalmával a vőlegény csupasz fenekére kértek aláírást a szállásadótól…

A turisztikai attrakciók üzemeltetői gyakran számolnak be arról, hogy a celebek hihetelen dolgokra képesek nimbuszok megőrzéséért. Gyakran gondolják úgy, hogy nekik ingyenesnek kell lennie egy-egy program, hisz jelenlétükkel népszerűsítik a helyet. Csakhogy ez egyáltalán nem így van, sőt sokszor kifejezetten visszataszító!…

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!