Facebook hozzászólás

Szomorú január: ismét egy zenei legenda távozott

Az Eagles együttes rajongói gyászolnak. Elhunyt Glenn Frey az együttes egyik alapítója, 67 éves volt.

Glenn bátran küzdött az elmúlt hetekben, de sajnos a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációkat nem tudta legyőzni” – olvasható a szupergroup hivatalos honlapján.

Glenn Frey Kép: Facebook

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként. A négytagú rockbanda képzett zenészekből állt, és a country-zene hangzásvilágát a rockzenével párosító stílusukkal hamarosan önálló zenekarként is sikeres lett. Főként country-rockot és folk-rockot játszottak. A One of These Nights, a Best of My Love, vagy a Life in the Fast Lane ma már örökzöld slágerek. Egyik legnagyobb sikerük: a Hotel California 1976-ból.

Glenn Frey az Eagles gitárosa és énekese volt, a Take it Easy, vagy a Tequila Sunrise című számok emlékeztetnek a hangjára.
Az együttes a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Frey a nyolcvanas években szólólemezekkel is nagy sikereket ért el.
Frey halálhírét menedzsere jelentette be. ( MTI – K.J)

Az öreg “sasok” 2007-es szárnyalása
Az Eagles 2007 október végén jelentetett meg egy dupla albumot, Long Road Out Of Eden címmel. Ez a stúdiólemez olyan, mint egy magára sokat adó, “jó passzban levő” korosodó asszonyság. Külsőleg, pontosabban zeneileg nincs számottevő különbség a zenekar legutóbbi és mostani stúdióalbuma között, ha viszont a tartalmat, a szövegvilágot vesszük alapul, már érzékelhető az idő, hogy a kettő között eltelt 28 év. A zenekarnak sikerült az életművéhez teljes egészében passzoló albummal előrukkolnia. A mai kor zenéjéhez szokott hallgatóknak öregesnek tűnhet a gitárra, billentyűs hangszerekre és vokálra épülő fülbemászó dallamvilág. Tény, hogy a zene akár a hetvenes évek legvégén is készülhetett volna. A szövegvilág azonban ízig-vérig mai: egyebek közt az iraki háborút, az amerikai társadalmat és a szenzációéhes sajtót veszi célba. A mondanivaló olyan észrevétlenül simul bele a zenébe, hogy aki nem érti a szöveget, bizonyára nem is feltételezi, milyen súlyos témákról van szó.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!