Facebook hozzászólás

Sztárpár New Yorkban

Massimo Bottura és a Lavazza együtt ünnepelte New York-ban az olasz séf által vezetett Osteria Francescana nevű modenai étterem első helyezését a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló 2016. évi díjátadót követően.

Díjátadó, Kép: Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza
Díjátadó, Kép: Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza

A Lavazza évek óta együttműködik Massimo Botturával, és büszke erre a sikeres partnerkapcsolatra a gasztronómia világában. A három Michelin csillagos, világhírű Massimo Bottura egyike azoknak a séfeknek, akik a klasszikus kávé márka kiváló minőségét felismerve úgy döntöttek, hogy maguk is felajánlják kreatív gondolataikat a torinói cégnek.

Az olasz vállalatok közül elsőként a Lavazza kezdett együttműködést világszerte ismert séfekkel. 2002-ben Ferran Adriàval kezdődött, majd olyan híres séfek követték a sort, mint az olasz Carlo Cracco, Davide Oldani és Massimo Bottura; a spanyol Albert Adrià, Oriol Castro és Ricard Camarena; valamint a francia Richard Toix, Simone Zanoni és Denny Imbroisi. A hagyomány tisztelete, a kísérletezés, az intuíció és a minőség – csupán néhány jellemző a napjaink legjobb olasz és külföldi séfjeinek közös tulajdonságai közül.

A három Michelin csillagos Massimo Bottura hasonló értékeket vall, mint az olasz Lavazza, hiszen mindkettőjüket a  kreativitás, a magas szintű szaktudás, a szenvedély és az eltökéltség vezeti a konyhaművészetben.

Tudtad?
Az 1895-ben Torinóban alapított olasz kávépörkölő cég négy generáció óta a Lavazza család tulajdona.

Bottura alkotásai közül a Lavazza közreműködésével jött létre a klasszikus olasz tiramisu játékos újraértelmezése, az „It’s Just a Dessert”, valamint a 2012-es Salone del Gusto alkalmával bemutatott „Come to Italy with me, Vieni in Italia con me”, amely a vacsorát lezáró kávé hagyományos koncepcióját megkérdőjelezve játszik a vendégek előzetes várakozásaival!

A Lavazza több fontos gasztronómiai rendezvény – köztük a spanyolországi Lo Mejor de la Gastronomia, az olaszországi Identità Golose és a franciaországi Festival Off (Omnivore Food Festival) – hivatalos partnere.

Olasz tiramisu Budán
A népszerű olasz konyhának ez a remeke csupán a múlt század 80-as éveiben terjedt el a világon. Számtalan variációja ismert. Amit a legfontosabb tudni róla, hogy neve – átvitt értelemben – azt jelenti, dobj fel, ami nyilván kávé és kakaótartalmára utal! Ezt a remek desszertet a Trattoria da Lello receptje alapján készítettük el!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erre alszunk egyet!

Baji Balázs, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Szatmári András, Barka Emese és még…

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…
1 / 1 492

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!