Facebook hozzászólás
256

Sztárparádé a MÜPA következő évadán

Cecilia Bartoli, Bobby McFerrin, Antonio Pappano, Marcelo Álvarez, a New York-i és a Bécsi Filharmonikusok, a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara, a St. Martin in the Fields zenekara és a Mariinszkij Színház Zenekara is koncertet ad a Müpa következő évadának világsztár fellépői között.

A további külföldi sztárok közül kiemelte Philippe Jarousskyt, Alan Gilbertet, Valerij Gergijevet, Helmuth Rillinget, Cameron Carpentert, Juliette Grécót és Salif Keitát, továbbá a Felvilágosodás Korának Zenekarát és a Berlini Filharmonikusok Fúvósegyüttesét –  tájékoztatott Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója a budapesti évadbejelentő sajtótájékoztatón.

A Szegedi Kortárs Balett is fellép majd Kép: Facebook

Az évad művésze Baráti Kristóf hegedűművész, az évad együttese a Szegedi Kortárs Balett lesz. Baráti Kristóf a hegedűirodalom minden korszakából ad ízelítőt koncertjein, a Szegedi Kortárs Balett a Nemzeti Filharmonikusokkal közös, nagysikerű József-legenda előadása mellett Gluck izgalmas Don Juan-feldolgozását és Vivaldi Négy évszak versenymű-sorozatát ülteti át a tánc nyelvére.
A Budapesti Fesztiválzenekar maratonjának Johannes Brahms, az őszi Bridging Europe fesztiválnak Franciaország lesz a főszereplője. Jövő nyáron is lesznek Wagner-napok: a Ring mellett ezúttal a Parsifal lesz látható, és újdonságként a Rienzi csendül fel koncertszerű előadásban. Ugyancsak újra megrendezik a Régizene Fesztivált, amelyen többek között Rameau Nais című művét mutatják be.
Az újévet immár hagyományosan Fischer Ádám nyitja Haydn Teremtésével, ezúttal a Felvilágosodás Korának Zenekarával. Eötvös Péter Esterházy Péter szövegeire írt oratóriumát a Bécsi Filharmonikusokkal adja elő a Müpa koprodukciójában. A zene világnapján Prunyi Ilona ad kamaraestet.

Folytatódik az Európa ifjú tehetségeit bemutató Rising Stars, a Felfedezések bérlet, valamint ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz és a hazai könnyűzene krémjét felvonultató Hey June. Továbbra is repertoáron lesznek a Recirquel Újcirkusz Társulat produkciói, a Müpa világhírű orgonájának rajongóit pedig a klasszikus orgonahangversenyek mellett párbaj és improvizáció, műfaji határokat feszegető programok várják. A Literárium című irodalmi estek vendégei lesznek a szezonban Esterházy Péter, Tolnai Ottó, Krasznahorkai László, Zeke Gyula, Markó Béla, Végel László valamint Cserna-Szabó András.
A családok számára Kicsik és Nagyok címmel indul bérletsorozat. A Matinékoncertek sorában a művészeti élet elismert szereplői, Fassang László, Palya Bea, Ókovács Szilveszter és Juronics Tamás mesélnek szenvedélyükről, amely műfajukhoz köti őket, a Műhelykoncerteken a gyerekek bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás megszületésének folyamatába. Az idősebb korosztály számára a Seniorok Évada bérlet kínál kedvezményes áron változatos előadásokat kamara- és nagyzenekari művekből, valamint az opera műfajából.
A sajtótájékoztatón bemutatták a Müpa születését és 10 évét bemutató új könyvet. Mint Zoboki Gábor, a ház építésze elmondta, a Müpa-könyv nem szeretne építészeti album lenni, inkább egy emlékkönyvről van szó, amely az épület mellett bemutatja a bent folyó életet, produkciókat is. A könyvben a Müpában fellépett művészek vendégkönyvi bejegyzései, fotók, interjúk és tanulmányok is helyet kaptak. A Müpa Budapest című könyv hamarosan megjelenik a könyvesboltokban.
A Müpa 2016/17-es évadjára a közönség 15 féle bérletsorozatból válogathat csütörtöktől.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!