Facebook hozzászólás
441

Szuper! Pécs is a világranglistán!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára – új magyar szereplőként – a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján.

Pécsi Egyetem, Kép: wikimedia
Pécsi Egyetem, Kép: wikimedia

A Quacquarelli Symonds szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt a hallgatók aránya, a külföldi hallgatók és oktatók száma, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az akadémiai szféra megítélése alapján. Az utóbbi években rendszeresen összeállítják a legjobb egyetemvárosok, az 50 évnél „fiatalabb” egyetemek, Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Latin-Amerika legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorát, de tematikus intézményi listákat is készítenek.

Míg a tavaly négy magyar egyetemet soroltak a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé, a 2016/2017-es nemzetközi rangsorban már a Pécsi Tudományegyetem is helyet kapott.

Pécsett táncolt az egyetem
A Pécsi Tudományegyetemen 2000 óta működő Táncoló Egyetem nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora büszke az eredményre.

– Számos objektív szempont szerint összeállított nemzetközi rangsoroló listán szerepel a Pécsi Tudományegyetem, amire joggal lehet büszke a jövőre alapításának 650. jubileumát ünneplő egyetemünk valamennyi polgára. A most nyilvánosságra hozott felsőoktatási rangsor megerősít bennünket abban, hogy jó úton halad a PTE, és nemzetközi szinten is értékelik, figyelemmel kísérik a pécsi egyetem fejlődését. –

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!