Facebook hozzászólás
176

Tánclépésben Velencétől a WestEndig – van ARC-unk hozzá!

Kiállítások, gaztrokalandok várnak ránk a hétvégén. Gyorsan csokorba gyüjtöttünk egy párat, hogy mindenki találjon kedvére való kikapcsolódást. Ígérem, senki sem fog unatkozni! Jó szórakozást! 

Fényképezés mobillal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Először nyílt olyan fotókiállítás Budapesten, amelynek képei kizárólag mobiltelefonnal készültek. A 20 európai országban meghirdetett és megrendezett okostelefonos fotóversenye amatőrök és hivatásosok is jelentkezhettek. A tárlat október 1-jég az Akvárium Klubban látható, méghozzá ingyen.

Barokk mesterek velencei vedutái – azaz látképei – érkeztek Magyarországra a CIB Bank anyabankjának, az Intesa Sanpaolónak gyűjteményéből. Canaletto, Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség. A tizennyolcadik századi utazó kamara-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában október 14-éig várja a látogatókat.

Velencei látkép, Kép: Magyar Nemzeti Galéria
Velencei látkép, Kép: Magyar Nemzeti Galéria

UNFAKE! Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!  21-én, pénteken délelőtt 10-kor nyílik a 18. ARC közérzeti kiállítás. A tárlatnak ezúttal a Metropolitan Egyetem zuglói campusa (XIV. kerület, Nagy Lajos király útja 1-9. (körépület 1. emeleti előadó) adott otthont. A parkolás nagyon nehézkes a környéken, így a szervezők azt kérik, aki teheti, tömegközlekedési eszközökkel közelítse meg az egyetemet.

Szeptember 21-én 17.50-kor Budapesten tart angol nyelvű előadást Ram Devineni, a nemzetközi elismerésben részesült Prya’s Shakti/Prijá ereje képregény megálmodója. A képregény egy savas támadást elszenvedett áldozat történetével robbant be a köztudatba, aki szembenézett a sorsával, és elszenvedőből hőssé vált. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum invitálja azokat, akiket érdekelnek a képregények társadalmi vonatkozásai. (Cím: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Sophianum , 1088 Budapest, Mikszáth tér 1., II. em. 205-ös terem)

A WestEnd Millennium Tetőkertre költözött mától 23-áig Magyarország egyik legizgalmasabb gasztrofesztiválja, a kifejezetten növényi ételekre specializálódott Vegan Food Fest.

Csírás saláta, Kép: Vegán Fesztivál
Csírás saláta, Kép: Vegán Fesztivál

A rendezvény egyik különlegessége, hogy mindegyik kiállító egy olyan előétellel, főétellel vagy desszerttel készül, amelyet csak a négynapos rendezvény keretein belül lehet megkóstolni. Az egyedi gasztro-kreálmányokon túl természetesen a sokak által megszokott ételek vegán megfelelőjét is lesz lehetőség majd beszerezni. Kóstolhat majd a nagyérdemű tejmentes fagylaltokat és jégkrémeket, vegán hamburgereket és hotdogokat, érlelt sajt és felvágott alternatívákat, nyers ételeket, és kihagyhatatlan veganizált magyar, valamint nemzetközi konyhai fogásokat. Az ingyenes rendezvény naponta 10-től 22-ig látogatható.

Össztánc a Szabadság hídon, Kép: letsgrove.hu
Össztánc a Szabadság hídon, Kép: letsgrove.hu

Ismét táncolhatunk a hét végén! A Let’s groove következő produkciója ezúttal magyar dalra készített koreográfiával örvendeztet meg minket. A United zenekar „COCKTAIL” című funky slágere olyan lüktetésű, amire lehetetlenség nem táncolni. Az esemény különlegessége, hogy az idén is megrendezendő Közlekedés-biztonsági Családi Nap keretében, valamint az Újbuda Önkormányzat által szervezett Babakocsis Sétanap végállomásán 17.00 órától várják szeretettel az érdeklődőket és közösen táncolni vágyókat a Bikás Parkban.

Jó szórakozást!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!