Facebook hozzászólás
217

Tegyen különleges hangulatú utazást- A fagy birodalmába

A kiállítás még csak két hete tárta ki kapuit, de máris több ezren voltak kíváncsiak arra, hogy miért nyikorog minden lépésnél a rénszarvas lába, élhet-e 200 évig a grönlandi cápa, és hogy milyen különös szokásaik vannak a belugáknak. 

Hány kilométert tesz meg naponta egy kardszárnyú delfin? Hogyan fest a hótücsök? Miért takarja el az orrát a jegesmedve vadászat közben? Melyik fókának van száz felesége? Miért nincs "vérük" a déli-sarki halaknak?

 E rejtélyes vidékeket és trükkös túlélőművészeit mutatják be a szervezők a 700 m2-es kiállításon élethű szobrok és színes képek segítségével.

Bolygónk Északi- és Déli-sarkvidékén, még ha számunkra riasztónak is tűnik, pezseg az élet. Az óriásira hízott jégtáblákon tömött bundájú emlősök és fészekrakó madarak élnek, a dermesztően hideg vízben parányi lények sodródnak és óriási tengeri állatok, halak, bálnák, kardszárnyú delfinek úsznak.

Ebben a kemény, titokzatos világban csak az igazán rátermettek boldogulnak, s az élőlények az évmilliók alatt számtalan fortélyt bevetettek az életben maradásért. A lenyűgöző élővilág mellett azt is megtudhatjuk, hogyan őrzik e fagyott tájak Földünk múltjának, bolygónk történetének egyedülálló tanújeleit, és miért fontosak a jövőnk szempontjából.

Látogatók belépéskor játéklapot kapnak, melynek segítségével megoldhatják a fejtörőket. Ha esetleg nem tudnánk, hogyan figyelmezteti társait az alaszkai mormota a veszélyre, ne csüggedjünk, nézzünk alaposan körül, és biztosan megleljük a helyes választ! A különleges hangulatú utazás végén a jó megoldásokért cserébe ajándék várja látogatóinkat.

Helyszín:

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum

Nyitva tartás:
2011. november 2-ig, keddtől vasárnapig 10-17 óráig (október 31-én hétfőn nyitva)

Belépőjegy árak:
felnőtt: 1450 Ft

gyermek (3-14 éves korig): 1250 Ft

csoportos (óvodai és iskolai csoportok részére): 850 Ft

családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek részére): 4950 Ft
A belépőjeggyel a múzeum összes tárlata megtekinthető. (Kivéve 2011. október 7-8-9-én a Díszmadár Kiállítást.)

Csoportok számára bejelentkezés és információ:
06/1-422-0765 vagy 06/1-363-2711

A kiállítás a National Geographic támogatásával az F Exhibition főszervezésében valósul meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!