Facebook hozzászólás

Titkok és csodák porcelánba rejtve

Herendi porcelánokból nyílt kiállítás Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastély díszebédlőjében. A lassan hagyománnyá váló Károlyi Gasztro Akadémia kísérőprogramja önálló tárlatként is elbűvöli a látogatókat. A pompás porcelánok március 25-éig láthatók.

Herendivel teríteni ma is a világ minden táján megkülönböztetett figyelmet jelent! A majd 200 éves manufaktúra készletei, dísztárgyai máig a porcelánművészet csúcsát jelentik.

Herendis asztal a Károlyi Kastélyban, Kép: László Márta
Kép: László Márta
Királyi ajándék
György angol trónörökös születésnapja alkalmából a magyar állam hivatalos ajándékaként Royal Garden mintával díszített herendi porcelánt kapott.

A manufaktúra minden darabja 1826 óta csakis kézzel festett, vagyis minden csésze, tányér, kancsó önálló alkotás. A cég alapítása óta 16 ezer formát és mintegy kétezer mintát alkotott meg. Egyetlen hibátlan herendi tárgy elkészítéséhez a 18 munkafolyamat alatt 45 szakember munkája kell ahhoz, hogy ilyen pompás darabok kerülhessenek az asztalunkra, a lakás díszítésére.

Heredi a Károlyi Kastély díszebédlőjében, Kép: László Márta
Kép: László Márta

A mesterek és munkáik munkáiból időszakos kiállítás nyílt Fehérvárcsurgón, a csodálatos Károlyi Kastély díszebédlőjében, ami a Károlyi Gasztro Akadémia kísérőprogramja. Március 25-éig várják a Herendi porcelán szerelmeseit!

Fehérvárcsurgó, ahol Európa és Magyarország találkozik
Harmadszor rendezték meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Gasztro Akadémiát a Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant szervezésében. Először egynapos, majd kétnapossá vált maga a rendezvény, de a jövőben még ennél is hosszabb lesz. Ahhoz azonban, hogy megértsük a program minden részletét, először ismerkedjünk meg a helyszínnel, a kastéllyal, ami történelmünk csodálatos része, és bárki megnézheti, felkeresheti a parkot, megkóstolhatja a hazai és a francia konyha különlegességeit.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…

Tavaszi nyitány testnek és léleknek

Az első napsugarak megjelentével a lelkünk elég hamar átáll és tavaszi üzemmódra vált, de a testünk nem mindig…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 129

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!