Facebook hozzászólás
194

Több mint százféle uszonyos a Millenárison

Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice.

A IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-étől 14-éig várja a halételek szerelmeseit új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban. Európa legnagyobb halfesztiválján az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhattok, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.

Halaspult rengeteg hal- és rákfélével egy korábbi halfesztiválról, Kép: wikimedia
Budapesti Halfesztivál 2013-ban, Kép: wikimedia
– A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást, és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Az idei rendezvényen kitüntetett figyelmet kap a szürkeharcsa, vizeink legnagyobb hala. Fontosnak tartjuk azt is, hogy túllépve a hagyományos halászlé fesztiválokon, a klasszikus hazai gasztronómián túl egy kis egzotikumot csempésszünk az eseménybe. A jellegzetes magyar halételek mellett korábban kis ázsiai orosz hangulattal fűszereztük a kínálatot. A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nemcsak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushi-n, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig” – mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője, aki hozzátette: a rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára.

Paella
Ez az egyik legkedvesebb halas receptem! Tenger gyümölcsei és rizs! …Már csak egy nagy korsó belga barna sör kell hozzá!
Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez.
A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.
(Forrás: www.budapestihalfesztival.hu)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!