Facebook hozzászólás
521

Több piroslámpás hölgyért kampányolnak

Az egyenjogúság nevében a gyalogátkelők lámpafiguráit is nőiesítenék Németországban. A javaslat szerint a lányfigurák nemcsak politikailag korrektek, hanem biztonságosabbak is.

Legalább a gyalogátkelők ötven százalékánál a lámpák tiltó, illetve szabad állását jelző figurákat női alakra cserélnék a németországi Dortmundban. A javaslat szerint ugyanis sérti a női egyenjogúságot, hogy a lámpák figurája férfialakot ábrázol. A változást nem egyszerre, hanem fokozatosan, az amortizációt követve kellene végrehajtani.

Kép:archív

Eszerint mindenhol, ahol az urak már nem képesek megfelelően ellátni feladatukat, mert elöregszik, cserére szorul a lámpatest, a figurákat női kontúrra kellene cserélni a kereszténydemokrata városatyák javaslata szerint.

Az indoklás alapja, hogy a politikusok úgy vélik, a női figura biztonságosabb is, mivel a szoknya miatt megnövekedett világítófelület jobban látható. Nem Dortmund az egyetlen város, ahol női figurakvótét vezettek be Németországban. Korábban Berlinben tettek hasonló javaslatot, Brémában és Drezdában pedig már régóta szolgálnak női lámpások.

Ezeket az újdonságokat is láthatod majd a Mobilitás 2014 Autókiállításon! Képekkel
Húsz márkakereskedő 26 márkája vesz részt a november 21–23-ai Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásáron. A háromnapos rendezvény célja, hogy megmutassa a nagyközönség számára, hol tart napjainkban a járműipar, mik a legújabb trendek, és melyek a legfontosabb, Magyarországon is megjelenő újdonságok.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!