Facebook hozzászólás
505

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt

Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?    

Őszi utazás, Kép: Europcar
Őszi utazás, Kép: Europcar

Őrség az örökség – mondogatják gyakran! Mesebeli szépségekkel vár minket a táj, minden domb mögött egy új meglepetés! Arrafelé az örökség túlmutat a múltidézésen, és a ránk hagyott, de teljes pompájában jelen lévő természet változatosságával, a hagyományos ízek, szavak, termékek, formák élményével ajándékozza meg a látogatókat.

Őrség, Pityerszer, Kép. wikimedia
Őrség, Pityerszer, Kép. wikimedia

Így válik élménydús megtapasztalássá a dödölle vagy a tökös-mákos rétes íze, a tájhoz simuló kódisállásos házak, haranglábak látványa, a gyümölcsösök élővilága… áll az Őrségi Nemzeti Park honlapján. A lombok alatt szakavatott vezetők kísérik a túrázókat.

Szentgotthárd, fürdő, Kép: Gotthard Therme Hotel&Conference
Kép: Gotthard Therme Hotel&Conference

A kirándulás után irány a Rába-parti Szentgotthard, ahol kipihenhetjük magunkat egy jó kis fürdéssel. Az ismert szálloda üvegkupolája alatt nátrium-hidrogénkarbonátos, CO2-t tartalmazó termálviz várja a vendégeket. Mozgásszervi, nőgyógyászati megbetegedések kezelésére, sportsérülések utókezelésére alkalmas, de jótékony hatással lehet neurológiai panaszok enyhítésére is. Az úszókat külön medencék várják! Amíg a szülők pancsolnak, a gyerek kipróbálhatják a csúszdákat és a játszóházat. Mellesleg az a’la carte étterem is kutyabarát!

Kutyakedvelő hotel, Kép: László Mártal
Kép: László Márta

Ha hosszabb időre megyünk, átugorhatunk Stájerországba, ahol remek várak, sajt-, sonka– és csokoládémanufaktúra vár minket.

Vulcano Sonkamanufaktúra, Kép: Study Tour
Vulcano Sonkamanufaktúra, Kép: Study Tour

Szlovéniába is kiruccanhatunk,  hogy az ottani várkat is meghódíthassuk,  és megcsodálhatsz egy gyönyörű orchideafarmot is!

A zalai falvakban is megtalálhatjuk a számunkra a legideálisabb helyszínt. A hévizi Szentlélek templom, a keszthelyi Festetics-palota,

Festetics-kastély, Kép: wikipedia
Festetics-kastély, Kép: wikipedia

és a balatongyöröki Keszthely-kastély a vidék három legismertebb nevezetessége. Ha már Balatongyörökön járunk, érdemes felkeresni a Szép Kilátót. A természet szerelmesei gyönyörködhetnek a Kis-Balatonban, a megpihenő vándormadarkban, vagy éppen a kápolnapusztai bivalyrezervátumban.

Héviz, indiai vörös tündérrózsa, Kép: wikipedia
Héviz, indiai vörös tündérrózsa, Kép: wikipedia

A szemkápráztató látvnyosságok után vegyük az irányt Hévízre. Kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogénkarbonátos gyógyvíz a hévizi-tó vize.

Vissza a természetbe!
Átszivárog a turizmusba is az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatos életmód iránti igény. Az utazóknál ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését.

Gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos betegség gyógyításában hatásos. Egyebek közt mindenféle reumás mozgásszervi, degeneratív kopásos, meszesedéses típusú panaszok enyhítését szolgálják, de jó a bőrbetegségekhez (pl. psoriasishoz) társuló izületi gyulladások és gerincváltozás kezelésére is.

Wellness, Kép: Bonvital
Wellness, Kép: Bonvital

Hévíz ma már nemcsak a betegeket gyógyítják, hanem nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, az egészsége életmód kialakítására és a korszerű wellness-irányzatok meghonosítására. Van olyan szálloda, ahol az emeletről víz alatti kerékpározás közben nézheted a korzó forgatagát. A légzőszervi panaszokkal küszködőket sóbarlang, másokat a beauty- és a fitness-lehetőségek várják. Mellesleg a négylábú kedvenceket ott is szeretettel látják.

Káprázatos látnivalók várnak tehát, azt mondom, indulj el! Ja, hogy nincs kocsid, sebaj! Bérelj egyet arra a pár napra! Nem bánod meg ezt a kikapcsolódást!

Miért vagyunk annyira szerethetők?
Látnivalóink mellett termálfürdőinknek is köszönhetjük, hogy népszerű úti cél Magyarország. A választásnál fontos még, hogy megfizethetőnek és biztonságosnak tartanak minket – derült ki az egyik legismertebb hévízi hotel kutatásából. A hazai és külföldi utazási irodák körében végzett felmérésből az is jól látható, a vendégeknek az ország sokszínű gasztronómiája és a barátságos vendéglátás is fontos szempont.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!