Facebook hozzászólás
445

Tonnaszám fogy a libamáj Ferihegyen

Pick szalámi, Unicum és paprika – csak néhány azok közül a hungarikumok közül, amiket a külföldiek úgy visznek a Budapest Airport SkyCourt termináljában  található Heinemann Duty Free üzletből, mint a cukrot. Persze az édességek is nagyon népszerűek, a Szamos marcipán és a csokoládé különlegességek is kifejezetten keresett termékek. Kik rajonganak leginkább a hazai finomságokért, és miből fogy a legtöbb? Utánajártunk.

A Budapest Airport által üzemeltetett ferihegyi repülőtéren csak tavaly több mint 11 millió utas fordult meg. Közülük indulás előtt körülbelül 1,5 millióan vásároltak a helyi duty free üzletben. Mint kiderült, a hungarikumok igen népszerűek a körükben: a legtöbb az Unicumból, illetve a Pick szalámiból fogy (átlagosan óránként egy rúd szalámit és néhány üveg Unicumot értékesítenek), az édességek közül a harmadik generációs családi vállakozás, a Szamos marcipánjai a legkelendőbbek, de más magyar csokoládé termékek is kiemelkedően teljesítenek a Heinemann Duty Free kínálatában.

Budapest Airport, Kép: Budapest Airport
Kép: Budapest Airport
Túlnyomóan magyar áruk

A Heinemann Duty Free shopjába belistázott élelmiszer kategóriájú termékeknek jelenleg nagyobb része magyar termék. Az üzletben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vásárlók a legnépszerűbb hazai produktumok közül tudjanak válogatni. A hungarikumnak nyilvánított 23 élelmiszer kategória közül 10 kapható a budapesti Heinemann üzletben – fűszerekből, borokból, pálinkákból, likőrökből, édességekből és húskészítményekből,valamint lekvárokból áll össze az üzlet hazai árukínálata. A nemzetközi termékpalettán leginkább teákat, édességeket és fűszereket találunk.

Szalámi és Unicum a kosárban, Kép: Heinemann Duty Free
Kép: Heinemann Duty Free

 

Tonnákban mérhető a hazai finomságok iránti rajongás
Természetesen azért a  magyar termékek a legkelendőbbek. Ha valami, akkor a hamisítatlan hazai pirospaprika egy igazán ismert hungarikum, és ez a számokon is megmutatkozik. Az üzletben nem kevesebb, mint 16 tonna édes és erős paprikaőrleményt adtak el 2016-ban, de a liba- és kacsamájból készült termékek is hihetetlen népszerűségnek örvendenek: éves szinte körülbelül 11 tonnát értékesítenek.

De vajon kik rajonganak leginkább ezekért a finomságokért? Az üzemeltető elárulta: a regionális választékból leggyakrabban orosz, brit, finn és kínai utasok vásárolnak.

2-3 időzóna és végünk van!
Ha távoli országokba utazunk, akár több órás időeltolódással is számolnunk kell. Hogyan tehetjük könnyebbé az átállást, elkerülhetjük-e a jet lag tüneteként jelentkező erős fáradtságot, elalvási problémákat és fejfájást?

Érezhetően értékelik, és szeretik az itt kapható termékeket: előfordult már olyan is, hogy egy távol-keleti turista a beszállás előtt még gyorsan visszaszaladt egy plusz üveg tokajiért. A vásárlóknak szerencsére ritkán kell szembesülniük azzal, hogy nincs éppen a polcon a kedvenc csemegéjük, hiszen a választék stabil, amit az értékesítési teljesítmény és a vásárlók esetleges igényei alapján minden évben felülvizsgálnak.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!