Facebook hozzászólás

Tudsz te sörkorcsolyázni? Akkor jelentkezz!

Te milyen falatokat rágcsálnál szívesen egy pohár hideg sör mellé? Ha van ötleted és recepted, jelentkezz! A Sörszövetség idén először pályázatot hirdet éttermek, vendéglátósok számára, hogy megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját.

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg hivatalosan azt a falatkát – sörkorcsolyát, amely méltó társaságot biztosítana számára.
„A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység.

Te milyen falatokat tudsz elképzelni mellé? Kép: sajtóanyag
Te milyen falatokat tudsz elképzelni mellé? Kép: sajtóanyag

A versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búza, és félbarna, illetve barna sörök mellé kigondolt sörkorcsolyákkal lehet pályázni.

Mi az a sörkorcsolya?
A sörkorcsolya olyan falatka, harapnivaló, akár desszert is, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében harmonizál azzal és együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt is nyújt. Az igazán jól megkomponált sörkorcsolya épülhet a hasonló ízekre, az illat- és ízkontrasztokra és a sörözés közben keletkező könnyű éhségérzetet is elmulasztja.

A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki.
„Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd.
A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.
További információk a Sörszövetség honlapján találhatók!

Amíg a recepten gondolkodsz, olvasd el ezt a könyvet a házi sörfőzésről! Izgalmas olvasmány!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!