Facebook hozzászólás
361

EGYÜTT AZ ERDŐKÉRT!

Túl értékes ahhoz, hogy elveszítsük!

Biodiverzitás – ez a FAO, vagyis az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet idei, erdővédelmi akciójának mottója. Az ENSZ Közgyűlés döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja.

Március 21-étől fél éven keresztül hosszabbak a nappalok, mint az éjszakák. Nem véletlenül helyezte a természet újjászületésének erre a szimbolikus időpontjára az Erdők Nemzetközi Napját az ENSZ Közgyűlése.

Desedai arborétum, Kép: sefagzrt.
Desedai arborétum, Kép: sefagzrt.

A világnapot a hazai erdőgazdaságok is megünneplik, kihasználva a lehetőséget, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsák természetes környezetünk megóvásának fontosságára.

Minden évben A nemzetközi világnapot koordináló Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet olyan fajsúlyos témákkal foglalkozva, mint a klímaváltozás, a fenntarthatóság vagy az erdők és a víz kapcsolat. Az idei központi téma az erdők és a biodiverzitás, aminek fontosságát sugallja a világnap mottója:

Túl értékes ahhoz, hogy elveszítsük!”

Magyarország 22 állami erdőgazdasága azon dolgozik, hogy a rábízott természeti értékeket megőrizze, ökológiai állapotukat és produktivitásukat fenntartsa.

Zselici erdő, Kép: sefagzrt
Zselici erdő, Kép: sefagzrt

Az erdők és a fák védelme kulcsfontosságú szerepet tölt be életünkben, hiszen az ehhez elengedhetetlen oxigént termelik, és a szén-dioxidot megkötik. A legnagyobb természeti erőforrásainknak számító erdőségek a napjainkban égető témává vált klímaváltozással is felveszik a harcot!

Nézz, nézz az ég felé…!

Égi jelenség, Kép: Komka Péter, MTI
Égi jelenség, Kép: Komka Péter, MTI

Csodálatos égi jelenséget sikerült megfigyelnie, sőt lefényképeznie Komka Péternek, az MTI munkatársának! Nem tudtunk betelni vele!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!