Facebook hozzászólás
508

Ugrott a királylány, de nem nagyon

Inkább vásárolnak, mint varrnak a szülők. Állatos jelmezt vesznek fel idén farsangkor a gyerekek legszívesebben. A második helyen a hercegnős, tündéres ruhák állnak. Ezután jönnek a foglalkozásokat megjelenítő öltözetek, majd a szuperhősök. Egy friss felmérés szerint a szülők legfeljebb 2-3 órát szánnak a jelmezekre, és ebbe a kölcsönzés vagy a készítés is beleszámít.

Méhecske jelmez, Kép: játéksziget
Kép: játéksziget

A szuperhősök és a Jégvarázs Elzája sem ment még ki a divatból, a Star Wars karakterek és a különféle boszorkányos, vagy horror karakterek viszont a tavalyi felméréshez képest kevésbé népszerűek. 2 és 5 ezer forint közötti összeget költ gyermekenként a farsangi jelmezekre és kiegészítőkre, arcfestékre a családok 52,2 %-a. 20 százalékuk viszont akár 5-7000 forintot is áldoz a maskarőra, tízezer forint fölé csak 4 százalék merészkedik. A családok kevesebb, mint 15 százaléka készít saját kezűleg farsangi jelmezt!

Tőzoltós jelmez, Kép: játéksziget
Kép: játéksziget

A gyerekek többnyire egyénileg viselnek farsangi ruhát, alig 5 százalékuk öltözik be csoportosan. A válaszadók fele 2-3 órát tölt farsangi készülődéssel gyermekenként, ami akár vásárlást, akár saját kezű készítést is jelenthet. A jelmezválasztásnál leginkább a gyerek ötlete érvényesül, de a családok 37,8 százalékánál együtt döntenek, csak 6,2 százalék válaszolta azt, hogy az anyuka ötletére támaszkodnak.

Tőzoltós jelmez, Kép: játéksziget
Kép: játéksziget

A jelmezeknek gyakran van második élete, ugyanis csak a megkérdezettek 17,7 százaléka írta azt, hogy egyszer használja, a legtöbben más alkalomra is felhasználják, vagy testvéreknek, ismerősöknek adják tovább, elcserélik, vagy otthon tovább játszanak, szerepjátékoznak vele. A gyerekek majd háromnegyede csak az iskolai vagy az óvodai jelmezverseny kedvéért öltözik be, de vannak, akik a helyi közösségükben is részt vesznek farsangi rendezvényen.

Még ő sem ment ki a divatból, jelmez, Kép: játéksziget
Még ő sem ment ki a divatból, Kép: játéksziget

Az idei farsangi szezon top 5 slágerterméke a Játéksziget szerint ezek lesznek:

  1. Jégvarázs és hercegnők jelmezek
  2. Mancs Őrjárat jelmezek
  3. Tűzoltó, rendőr, sheriff jelmezek
  4. Szuperhősök
  5. Fortnite jelmezek
    Ez volt a tavalyi trend:
    Legfeljebb 6000 forintot szántak farsangi jelmezre és kiegészítőkre a magyar szülők tavaly. A kiadások viszont akár 10 000 forintra is rúghattak ott, ahol a vendéglátásról is ők gondoskodtak. A Régió Játék friss kutatásából az is kiderült, hogy a jelmezeket manapság inkább készen vásárolják, mintsem kézzel készítik, főleg, hogy az egyszerűbb, hagyományos maskarák kezdenek kikopni, helyüket a szuperhősök veszik át…

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?

Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…

Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez

Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
1 / 3 451

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!