Facebook hozzászólás
401

Ugye, van egy ócska rongyod? Most jól jön!

Hátrányos helyzetű tehetséges magyar gyerekeket támogat új akciójával az egyik legpatinásabb angol ruházati kereskedelmi cég. Több hónapos ruha újrahasznosító programot indított a társaság, aminek teljes bevételével a Van Helyed Alapítványt támogatja. Az akciót olyan sztárok támogatták elsőként, mint Dobó Kata, Görög Zita és Tatár Csilla. Az első ruhacsomagot is ők tették be a gyűjtődobozba.         

Erős vakukattogással kezdődött a program. Három angolosan egyszerű ruhában fellépő hírességünk mosolygott a kameráknak az egyik budai bevásárlóközpontban.

A három grácia, Görög Zita, Dobó Kata, Tatár Csilla, Kép: M&S
Görög Zita, Dobó Kata, Tatár Csilla, Kép: M&S

Hosszú évek óta eltökélt a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés mellet a szervező brit cég. Mint a Marks & Spencer marketing menedzsere az akció indulásakor elmondta, a programot globálisan 2007-ben kezdte a társaság azzal a céllal, hogy 2020-ra a cég a világ legfenntarthatóbb kiskereskedelmi ruházati vállalata legyen.

– A program úgy működik, hogy a vevők olyan ruhaneműket – márkától, anyagtól, állapottól függetlenül – hoznak a gyűjtődobozaikba, amiket már nem használnak. Ezeket az I:CO, a világ egyik vezető ruha újrahasznosító vállalata feldolgoz majd. Az termelt összeget pedig a Van Helyed Alapítványnak utalják át. – mondta el Galamb Eszter megnyitójában.

Dobó Kata, Tatár Csilla és Görög  Zita elsőként vitte a régi holmikat, Kép: M&S
Dobó Kata, Tatár Csilla és Görög Zita, Kép: M&S

A sztárok mind anyukák, és első szóra a kezdeményezés mellé álltak.

– Bele sem gondolunk, hogy évente több tízmillió tonna ruha végzi a szeméttelepen, miközben számos módja van az újrahasznosításnak. Ezért is örültem annak, hogy a Mark & Spencer itthon is elindította ezt a programot, amellyel arra ösztönöz bennünket, hogy tudatosabban öltözködjünk és éljünk – mondta Görög Zita.

– Már annyiszor költöztünk, és a csomagoláskor mindig kiderül, mi fölösleges, mi nem. Ezzel a kezdeményezéssel most egy olyan lehetőség nyílt, amit nagyon jó támogatni, és ez a gond is megoldódott. Ez egy nemzetközi összefogás része, amelyet nagyon jó érzés támogatni – tette hozzá Dobó Kata.

– Eddig is segítettem egy családot, amit még a Mokkában ismertem meg. A gyerek ruháitól pedig még nem tudtam megválni, mert hátha jó lesz a következőnek, vagy mert ez olyan aranyos, hiszen ebben mosolygott rám először! Most tehát elsőként a saját ruháimból válogattam össze egy csomagot – örült az akciónak Tatár Csilla.

Az igazán megható mégis az volt, amikor a Van Helyed Alapítvány vezetője, Bódis Kriszta megköszönte, a Marks & Spencernek a támogatást, és bemutatta a rendkívül tehetséges Rózát, aki stúdiójuk növendéke, és tehetségének szorgalmának köszönhetően Budapesten, folytathatja tanulmányait az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban.

Galamb Eszter, Bódis Kriszta, Róza, Görög Zita, Dobó Kata, Tatár Csilla, Kép: M&S
Galamb Eszter, Bódis Kriszta, Róza, Görög Zita, Dobó Kata, Tatár Csilla, Kép: M&S

– A Van Helyed Rendszert azért fejlesztjük, mert hiszünk benne, hogy a gyerekek sikeressége feltétele egy jól működő társadalom létrejöttének. Ez egy jól működő európai projet Ózdról! Hidat építünk a kirekesztettségből annak érdekében, hogy a legszegényebb régióban született gyermekeknek a nyomor újratermelése helyett esélyük legyen sikeres felnőttekké válni. Tesszük mindezt többek közt úgy, hogy esélyt adunk nekik a továbbtanulásra, arra, hogy olyan iskolákban folytathassák tanulmányaikat, mint minden olyan gyerek, akik jobb körülmények közt nőnek fel – mondta Bódis Kriszta

A gyűjtőládák az áruházlánc valamennyi boltjában megtalálhatók! Minden csomagot szívesen fogadnak! A társaság meghálálja látogatóinak az adományokat egy kuponnal, amit vásárláskor beválthatnak!

Kedves Férfiak! Izgis az idei divat nálatok is! Itt egy kis bemutató! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!