Facebook hozzászólás
410

Újjászületés, ahogy még sosem láttad

Van-e lehetőség az újrakezdésre, ha elfogyott az energiánk a munkához, a gyerekhez, a lefogyáshoz és a szexhez; ha nem megy már a még jobb teljesítmény és különben is mindegy… Megrázó újjászületés tanúi lehetünk a Tünet Együttes Apropó 2.0 című darabjában.

Szabó Réka táncművész és társulata azonban nem adják fel, de az újjászületéshez a közönség segítsége is szükséges… Februári kötelező darab azoknak, akiknek elege van a hidegből és a sötétből. Az újrakezdés fontos lépéseként a szereplők egyszerre drámai és vicces, személyes leltárt készítenek – a felbukkanó élet-töredékeket ugyanakkor bárki magáénak érezheti. A darab Szabó Réka szólójával indul.

foto_1068
Foto: sajtóanyag

Murakami Harukinak van egy könyve, a Miről beszélek, amikor futásról beszélek?. Ebben vall arról, hogy milyen az, amikor folyamatosan edzel, ezért egyre jobb idővel futod a maratonokat, ezért tovább edzel, aztán egyszer mégis rosszabb lesz az időd. A felkészülést rontottad el? Újra próbálod, már végig se tudod futni. Ilyenkor mi van? Ez a kérdés inspirálta a szólómat.”

Egy vélemény…
„Őszinte, hiteles és sallangmentes, akár egy romlatlan gyerekarc, amibe ha belenézünk, magunkról is többet tudhatunk meg. A szövegek, a színpadi létezés olyan egyszerű és könnyed, mintha nem is színházban lennénk, hanem egy baráti társaságban, úgy éjfél után, amikor hirtelen mindenkinek őszinteségi rohama támad. (…) Semmi megjátszás, semmi disszonancia, semmi fals hang. Jó hallgatni és jó nézni, ahogy a tünetesek tudnak és mernek önmaguk lenni.” (Králl Csaba, Élet és Irodalom)

A második részben Réka három társával valós és fiktív emlékeket idéz fel, 7 éves koruktól egészen az elképzelt 77 éves korig, egy-egy mondatban. A mondatokból azután mozdulatok születnek, a mozdulatokra pedig egyedülálló, real-time videotechnika reagál, így a darab fináléjában különleges fényfestmények alakulnak ki a színpadon.

„Összegabalyítjuk az élet hálóját, fonjuk és szakítjuk a szálakat, újrakezdjük és elveszünk benne – mi leszünk egyszerre az „egyes és megismételhetetlen” és a „minden ember”.

Február 7-én 20.00 órakor a Trafóba várják azokat, akiknek elege van a saját elakadásaikból.

Quasimodo Szegedre jön! Ezt mi is megnézzük!
Több alkalommal is felcsendül A Notre Dame-i toronyőr világszerte népszerű, Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokat felvonultató musicalváltozata a 2017-es Szegedi Szabadtéri Játékokon. A megszokottnál sötétebb hangulatú feldolgozásra számíthat a közönség.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!