Facebook hozzászólás
313

Visszatér a legenda!

Újra megszólal a Danubius

Megszüntetésekor teljes hisztéria volt, de jövő hónap elejétől már ismét hallható lesz a Danubius, ezen a néven fog sugározni ugyanis a mostani Nonstop Rádió.

A Nonstop Rádió már meg is szerezte a danubiusradio.hu internetes végződést – írja a Media1

Névváltoztatás. Fotó: depositphotos.com
Névváltoztatás. Fotó: depositphotos.com

A majdani Danubius Rádiót a SoundPlus Kft. működteti. A cég tulajdonosa Szabó Marcell rádiós, aki 2019 őszén egy máig üzemelő online rockrádiót is indított BDPST Rock néven.

Az egykori Danubius Rádió földfelszíni országos analóg sugárzását 2009. november 18-án éjfélkor kapcsolták le, miután az Országos Rádió- és Televízió Testület, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elődje az Advenio Zrt.-nek ítélte az 1986 óta üzemelő Danubius Rádió frekvenciáját.

A Danubius Rádióban olyan ismert személyiségek vezettek korábban műsort mint például Geszti Péter, Bochkor Gábor, Boros Lajos, Buza Sándor, Balázsy Panna, Szabó Tamás, Villám Géza, Rókusfalvy Pál, Rónai Egon, Jáksó László és Dénes Tamás.

A Fővárosi Bíróság ugyanakkor még 2010. január 19-én első fokon, majd másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-én jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Danubius Rádió elnémítása törvénytelen volt, mivel az ORTT pályázati kiírása eleve hibás volt.

Súlyos politikai vitát is kiváltott az ügy, de frekvenciához a médiaszolgáltató ezután már nem jutott hozzá, így tehát a Danubius működése ellehetetlenült.

A Danubius Rádió egy darabig próbálkozott internetrádióként is túlélni, de 2010-ben a netes adással is leálltak, de február elsején újra élni fog az adó. Hogy milyen tartalommal és műsorvezetőkkel, az pár hét múlva kiderül.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!