Facebook hozzászólás
728

FESTÉSZET

Varázslatos ecsetek bűvöltében

Flamd festők lábai előtt a budapesti közönség. Több mint százezren látták már a Szépművészeti Múzeumban a Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítást, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható – közölte az intézmény az MTI-vel.

A február közepéig látogatható tárlat utolsó három hétvégéjén – péntektől vasárnapig, január 31-étől kezdődően – este nyolc óráig áll nyitva a múzeum. A csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta már több mint százezren látták.

Rubens és kora kiállítás plakátja, Kép: Szépművészeti Múzeum
Rubens és kora kiállítás plakátja, Kép: Szépművészeti Múzeum

A kiállításra mintegy negyven, nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak. A kiállításon Rubens harminc és van Dyck csaknem húsz remekműve mellett más flamand mesterek alkotásait is megtekinthetik a látogatók.

Stuart Maria Henrietta esküvői festménye, Kép: Szépművészeti Múzeum
Stuart Maria Henrietta esküvői festménye, Kép: Szépművészeti Múzeum

A tárlaton helyet kapott van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet 2018 végén a londoni Christie’s aukcióján vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum.

 

Tenger, mozi, művészet a világhírű graffitis terepe

Csempe a naplementében, Kép: space-invaders.com
Kép: space-invaders.com

Korunk egyik legrejtélyesebb művésze azért járja a világot, és helyezi el a „Space Invader” videojáték pixeleire emlékeztető csempékből felépülő alkotásait a köztereken, hogy megszabadítsa a művészetet a „múzeumok béklyóitól”. A francia szülei ma is úgy tudják, fiuk „csak” egy burkoló…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!