Facebook hozzászólás
185

Végre! Jövő hétvégén kolbászból lesz még a kerítés is!

Három napig kolbászból  lesz még a kerítés is Budapesten! Harmadjára kerül megrendezésre október 21-23-ig a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 színpadon.

Aki október vége felé kilátogat a Vasúttörténeti Parkba, az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, ízekkel, mert ez a fesztivál most a vidéket hozza a fővárosba.
„Gasztronómia, hagyományőrzés, folklór” – ezek a budapesti kolbászfesztivál jelszavai, és a színes programokat is ennek megfelelően állították össze a szervezők.

A rendezvényre látogatók benézhetnek a 140 éves Csabai Tájházba, ami  régiségekkel van berendezve, ahol a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat. Itt még az igazi csabai kolbászt is megkóstolhatják az éhes érdeklődők. A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató és meseszínház várja a kicsiket. A tájház mellett vannak az állatkarámok, ahol a kacsától a szamárig mindenféle háziállattal találkozhatnak élőben a budapesti gyerekek. Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem! Az állatsimogatóban lesz abból is bőven.

Az állatkarámokkal szemben található a régi mezőgazdasági eszközök kiállítása, ahol a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. A tavalyi Disznótoros Kolbászfesztiválon 6 mázsa kukorica lett lemorzsolva, ledarálva és a karámokban lévő állatokkal megetetve. A karámokkal szemben a veterán traktorok és a stabil motorok interaktív kiállítása látható. A 100 évnél is idősebb masinákat folyamatosan indítgatni fogják a régi szakik. Amelyik traktornak a gazdája megengedi, annak még az ülésébe is fel lehet ülni. A pöfögő traktorok és stabil motorok mellett lesz itt 120 éves működő cséplőgép is, ami nem csak kiállítási tárgy, hanem a disznóvágás bemutató fontos kelléke is. Az aratók a búzakévéket a cséplőgépbe felül adagolják, az alul kipotyogó szalmán pedig a böllérek perzselik majd a malacot. A perzselést ősrégi kézzel tekerős, parazsas fűtésű perzselővel mutatják be a böllérek. A megperzselt malacot helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel, hagyományőrző ruházatban. A pesti népek élőben láthatják majd a malac feldolgozásának minden fázisát, a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fesztiválon több mint 200 féle kolbászból lehet majd válogatni. A pulykakolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz. Csupa háztáji, boltban nem kapható étel! A sültkolbász minősége kiemelt prioritást élvez!
Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a budapesti kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak.

A szervezők a program ideje alatt egy mini oldtimer autó és motor kiállítással is kedveskednek a közönségnek, és az evés-iváson kívül, hatalmas zenei kínálattal is várják a látogatókat! Három színpadon 45 zenei és folklór program lesz látható a 3 nap alatt! (Képek: sajtóanyag)

Nagyszerű szórakozást ígér a rendezvény, amelyről bővebben a honlapjukon és facebook oldalukon is tájékozódhatsz!

Én vagy a marhaszelet?
Szemben ülni a vacsoraasztalnál és egymás szemébe nézni minden zavaró tényező nélkül valóban az egyik legnagyobb lépés egy kapcsolatban. Ha a pár sikeresen átmegy ezen a kevésbé feltűnő, ám annál elemibb vizsgán, a kapcsolatuk nagyobb eséllyel lehet hosszú távú.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!