Facebook hozzászólás

NINCS BAJ, DE NE IS LEGYEN

Vérbő napokra készüljünk!

Nincs gond a hazai vérellátással – állítják a szakemberek, de az ilyen nyári, hosszú hétvége miatt fel kell készülni mindenre! Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat arra kéri az arra alkalmasakat, hogy még az ünnepek előtt adjanak vért!

Kép: pixabay

A közlemény szerint a kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-ai hosszú hétvége előtt és után véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Ilyenkor ugyanis nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre. Különösen igaz ez a nyári időszakban, hiszen ezekben a hónapokban egyébként is csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Az alacsonyabb véradói aktivitás hátterében a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyári szabadságolások állnak.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.
Augusztusban folytatódik nyári kampányuk, amelyben értékes nyereményeket sorsolunk ki a véradók között. A kampány részletei a www.voroskereszt.hu/veradasnyar weboldalon olvashatók.

Véradással nem csak másoknak, magunknak is segítünk!

https://eletforma.hu/test-es-lelek/veradassal-nem-csak-masoknak-magunknak-is-segitunk/
Kép: PParchív

Bizonyára nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért is érdemes időközönként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 152

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!