Facebook hozzászólás
159

Világsztárok a Virtuózokban

Április hetedikétől újra indul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna TV-n. Két régi és két új zsűritaggal döntenek majd a legtehetségesebb ifjak tudásáról. A döntőt május 21-én rendezik majd.  

A Virtuózok idei zsűritagjai, Kép: MTVA, Kaszner Nikolett
A Virtuózok idei zsűritagjai, Kép: MTVA, Kaszner Nikolett

Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, Batta András Erkel Ferenc díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői. A Liszt Ferenc díjas világhírű csellóművész Várdai István és a szintén világhírű Balázs János Liszt Ferenc díjas zongoraművész előtt bizonyíthatnak majd a versenyzők, ismét három korcsoportban.

Csak színház, más semmi…
Folytatódik a Csak színház és más semmi című sorozat a Dunán. Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciójának újabb epizódjai péntek esténként 20.30-tól láthatók.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-étől minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-ai döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-ei fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg.

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

450 éve született az opera atyja
Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a neves zeneszerző, Claudio Monteverdi születésének 450. évfordulóját a Magyar Posta. A barokk művésznek köszönhetjük az operának, mint műfajnak a megteremtését. A bélyegkisív Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!