Facebook hozzászólás
224

„Villány város bora” egy évig

Az idén is megrendezésre került október 2-4-e között a villányi vörösbor fesztivál, amelyen rendszerint megválasztják a város borát hét kategóriában. A nagy és neves borászatok mellett ilyenkor a kis pincészetek is neveznek és megmérkőznek egy-egy szegmensben. „A város bora” elnevezést használni nem csak dicsőség, hanem egyfajta védjegy és garancia, amely a forgalomban és a vevői bizalomban is meglátszik. 

Az idén is megrendezésre került október 2-4-e között a villányi vörösbor fesztivál, amelyen rendszerint megválasztják a város borát hét kategóriában. A nagy és neves borászatok mellett ilyenkor a kis pincészetek is neveznek és megmérkőznek egy-egy szegmensben. „A város bora” elnevezést használni nem csak dicsőség, hanem egyfajta védjegy és garancia, amely a forgalomban és a vevői bizalomban is meglátszik. Egy-egy ilyen helyi verseny akár országos megmérettetésnek is beillik, gondoljunk csak a Villányban található neves borászok névsorára.

Az idei nyertesek a hét kategóriában: Gere, Róth, Kvassay, Tiffán, Maul, Günzer, Bock. A nagy borászatok mellett az idén is feltűnt Kvassay Levente pincészete, amely most a 2008-as Portugieser borával érdemelte ki a „Villány város bora” címet.

Kvassay Levente fiatal borász az idei évben már másodjára nyerte el a jeles kitüntetést, ugyanis tavaly a rosé boráról döntött úgy a független zsűri, hogy megérett az elismerésre.

A borokról a független bizottság titkos szavazáson dönt, sem az indulók, sem a helyezettek, sem pedig a pontozás nem nyilvános és csak a nyerteseket hirdetik ki.

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy a jó borokat nem csak a felső polcokon érdemes keresni és nem csak a befektetett tőke jelenthet garanciát, hanem a lelkesedés, lendület, alázat és szakma szeretete is meghozhatja a kívánt elismerést.

„Nagyon örülök a díjnak, amellyel az elmúlt évek és minden segítő, barát és munkatársam energiáját, befektetéseit díjazta a zsűri. Külön öröm számomra, hogy alig két évvel a borászat átvételét követően egy-egy tétellel sikerül felzárkóznom az általam igen megbecsült borászok és pincészetek mellé. Kis pincészet lévén hiszem, hogy még csak az út elején járunk és minden termékünkön folyamatosan érezhetővé válik majd a fejlődés.” – mondta el Kvassay Levente az eredményhirdetést követően.

Felnövőben van tehát egy új generáció Villányban, amelyre most már egyre érdemesebb figyelni és érdemes megkóstolni egy palackkal a díjnyertes borból is, mely garantáltan nem okoz majd csalódást. De addig is nézzük mire számíthatunk:





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!