Facebook hozzászólás
550

Vissza a természetbe!

Átszivárog a turizmusba is az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatos életmód iránti igény. Az utazóknál ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését.

Zselici erdő, Kép: SEFAG Zrt.
Zselici erdő, Kép: SEFAG Zrt.

Az idegenforgalomban dolgozó szakemberek véleménye és a szálláshelyek tapasztalatai szerint átalakulóban van a turisztikai kereslet, ami már rövid távon a kínálatra is hatással lesz. A hagyományos célpontok, mint a vízpartok, fürdőhelyek és városnéző körutak mellett egyre nagyobb teret nyernek az természetközeliséget és az egészségtudatosságot hangsúlyozó helyek.

Pénzt kap a magyar csillagkapu
Magyar-horvát határon átnyúló együttműködés keretében fejleszti a SEFAG Zrt. a Zselici Csillagparkot és környezetét. Az erdészeti vállalat és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának eredményeképpen összesen 800 ezer eurónyi beruházás készül el a következő másfél évben a Csillagpark és a Ropolyi-tó környékén.
Hotel Kardosfa, Kép: SEFAG Zrt.
Hotel Kardosfa, Kép: Sefag

A turizmus hőskorát idéző módon évről-évre nő azoknak a száma, akik a nyaralásukat aktívan, a szabadban töltik, üdülés közben gyalog vagy kerékpárral közlekednek, és a gasztronómiában is a helyi ízeket, alapanyagokat keresik.

Zselici túrák: Dugáskúttól a szarvasfarmig
A vörös-arany színpompába öltöző somogyi erdők októberben is számos felfedezni valót kínálnak a túrázóknak. Az egyik legjobb választás a Zselic, melynek különleges látnivalóit gyalog, kerékpárral és kisvasúttal is megközelíthetjük és megcsodálhatjuk.

Ezzel párhuzamosan bővül a természetközeli szálláshelyek és az erdei szállodák vendégköre is. Ezeknek a trendeknek Somogy megye lehet az egyik nyertese.

Zselici kilátó, Kép: SEFAG Zrt.
Zselici kilátó, Kép: Sefag

– Kaposvár és környéke, a Zselic kiválóan alkalmas az erdei turizmusra. A somogyi erdők adottságai, a változatos növény- és állatvilág, a különleges és egyedi attrakciók minden korosztálynak ajánlhatók. Túrázásra, lovaglásra, kerékpározásra alkalmas, kitáblázott útvonalak, tanösvények, ökocentrumok, tájházak, madárlesek teszik teljessé az élményt – mutatta be a térséget Bocskai Ágnes, a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM elnöke.

Őszi erdő, Kép Sefag Zrt.
Őszi erdő, Kép: Sefag

Az erdei turizmus országszerte megfigyelhető fellendülésének okai között ott van a hotelek egyre javuló színvonala. Míg régebben az erdei szállás többnyire kulcsosházakat és egyszerű turistaszállókat jelentett, ma többcsillagos, minden igényt kielégítő szállodákat találunk többek között a Zselicben is. A Hotel Kardosfa például a közelmúltban kiérdemelte Somogy, Veszprém és Zala megyék kamaráinak védnöki tábláját.

A mesebeli Zselic, ahol még a madarak is szebben dalolnak
A Zselici Tájvédelmi Körzet egy mesebeli, eldugott kis szeglete országunknak, amely a hagyományőrzés, a természettel való együttélés jegyében igazi aktív kikapcsolódási lehetőségeket is kínál. Mutatjuk a legszebb helyeket, ahol kiszakadhatunk egy kicsit a világ zajából.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!