Facebook hozzászólás
265

Vöröskeresztes segélynyújtók kezdtek szolgálatot a Balatonnál

Magyar Vöröskereszt közel háromszáz önkéntes elsősegélynyújtója teljesít idén szolgálatot a Balaton 12 településének 19 strandján július 1. és augusztus 22. között. 

Kép:BESZ

A Vöröskereszt idén 7. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. Kardos István főigazgató elmondta, igény és önkéntes is lenne több, így a szponzoroktól kapott támogatás és az önkormányzatok teherbíró képessége szab határt annak, hogy egy-egy szezonban hány településen és strandon tudnak biztosítani szolgálatot. A szervezet fiataljai 2007 óta több mint 20 ezer sérülést láttak el, négy esetben pedig életmentő beavatkozást hajtottak végre.

A programban részvevők minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látják el a strandokon a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket. Minden állomáshelyükön lesz idén defibrillátor, amelyekből hatot a Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják.(Itt olvashat arról, hogy mikor és hogyan kell használni.)

A parti elsősegélynyújtók nem vesznek részt vízi mentésben, feladatuk a parti sérülések (pl. ficam, horzsolás, égés, csípések stb.) ellátása volt. A ügyeleti helyszínek közti kommunikációt URH rádiók könnyítik meg.

Itt olvashatók tippjeink, hogy mit vigyünk, és mit ne vigyünk magunkkal a strandra.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!