Facebook hozzászólás

Zenészek a Kultúrpartra! Indul a dalverseny!

2008. július 11-étől interaktív dalverseny indul a Kultúrpart portálon a Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 11-én megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja koncertsorozat kísérőrendezvényeként.

A slágergyanús dallamokat a jól ismert stáb, Presser Gábor, Bakács Tibor Settenkedő, Pély Barna, Pierrot, valamint Csényi Kati véleményezi, a végső szót azonban természetesen a közönség mondja ki.

Zenészek, előadók, dalszerzők figyelmébe! Néhány napon belül indul a dalverseny a Kultúrparton, a Sziget Fesztivál Magyar Dal Napja koncertsorozatának kísérőrendezvényeként. “A dal a legmélyebben kódolt önkifejezési formák egyike, amely a szerzőn keresztül egy közösség életérzését fogalmazza meg, legyen szó egy népdalról, vagy akár arról, hogy milyen a boksz. Rengeteg remek szerzemény tűnik el a süllyesztőben nap, mint nap.” – fogalmaz Novák Péter, a Kultúrpart portál kreatív vezetője a dalverseny kapcsán.

A versenyre minden 15 év feletti előadó, zenekar, szerző jelentkezhet egy – de legfeljebb három – magyar nyelvű dallal július 11-től a Kultúrpart portálján. A benevezett dal bármilyen stílusú, de kizárólag magyar nyelvű lehet. A versenyen induló dalok – a regisztrációt követően – felkerülnek a Kultúrpart portáljára (htttp://dalverseny.kulturpart.hu), ahol bárki meghallgathatja őket, ismerkedhet a szerzőkkel, előadókkal, zenekarokkal és itt lehet szavazni is.

A Presser Gábor, Bakács Tibor Settenkedő, Pély Barna, Pierrot és Csényi Kati, a Megasztár I-III. főszerkesztője alkotta öttagú szakmai grémium véleményezi a dalokat hétről-hétre, de a végeredményről természetesen a közönség szavazatai döntenek 2008. augusztus 10-ig. 

A legtöbb szavazatot kapott dal szerzője, előadója bemutatkozási lehetőséget kap a 2009. évi Magyar Dal Napja rendezvényen, felvételt készíthet a Kultúrpart portál professzionális stúdiójában, emellett további szórakoztató elektronikai berendezésekkel gazdagodhat.

A dalverseny részletes pályázati kiírása a htttp://dalverseny.kulturpart.hu oldalon olvasható. 
 

Mi is ez a Kultúrpart ?

Ez nem más, mint egy “kultúrális kikötő”, melynek fő célkitűzése a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára bemutatkozási lehetőség megteremtése. A portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője, Novák Péter így vall a Kultúrpartról: “Afféle oázis lenne ez, ahol töltekezni lehet a szellem energiáival, és legalább “képben lenni”, ha már. Néha előadásokról írunk majd, néha “csak” a nézők cipőiről. Szerző társaim nem kritikusok, nem megmondók, nem beszélő fejek, nem véleményvezérek, nem celebek, nem sztárok, nem hangosak. Barátok lehetnek, és ez jó.”.  

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!