Facebook hozzászólás
395

Zöldre váltott a maglódi Korzó

Nincs több egyszerhasználatos, eldobható műanyag kanál, tányér pohár mostantól a maglódi Korzó éttermeiben. Helyüket a 100%-ban növényi alapanyagból készülő, ipari körülmények között lebomló PLA anyagúak veszik át. A cégvezetés az órisi műanyagszennyezést szeretné megfékezni – saját módszereivel. 

 

Maglód, Korzó étterem, új villák, Kép: Ceetrus Hungary
Maglód, Korzó étterem, új villák, Kép: Ceetrus Hungary

Sürgősen új környezetbarát megoldásokra van szükség, ha meg akarjuk menteni a Földet a műanyagszennyezéstől. Az élhetőbb jövő érdekében a Ceetrus Hungary Kft. ezt szem előtt tartva Magyarországon az elsők között vezette be a PLA-technológiát a maglódi Korzó éttermi részlegén. Mostantól az eldobható, egyszer használatos műanyag poharak, tányérok és evőeszközök helyett PLA anyagúakból fogyaszthatók el az ételek, az italok.

Maglód, Korzó étterem, étkezés, Kép: Ceetrus Hungary
Maglód, Korzó étterem, Kép: Ceetrus Hungary

A maglódi ételudvaron bevezetett környezetbarát eszközök 100%-ban növényi alapanyagból modern technológiával, kukoricarostból készülnek. A magyar designú, 100%-ban lebomló műanyag poharak előállításánál 79%-kal kevesebb a szén-dioxid kibocsátás, mint az egyszerhasználatos műanyag társaikénál. A termékek további előnye, hogy speciális komposztgépekkel akár 24 óra, ipari komposztálás esetén pedig garantáltan 6 hét alatt lebomlanak.

Maglód, Korzó étterem, étkezés, Kép: Ceetrus Hungary
Még a fenyődíszek is…, Kép: Ceetrus Hungary

A PLA termékek mellett CPLA, cukornád és papír is szerepel a lecserélt eszközök alapanyagaként. A pohár és evőeszközök PLA és CPLA anyagokból,

Valamit visz a víz, de mit…?
Több mint 500 féle vegyületet kerestek a kutatók a hazai halastavakban, de csak kevesebb, mint 10%-uk volt kimutatható. A HappyFish elnevezésű projekttel mód nyílik az édesvízi haltermékek minőségét befolyásoló tényezők azonosítására is – írja a Laboratorium.hu…

a tányérok és az elviteles dobozok pedig cukornádból készülnek. A cukornádból készült termékek előnye, hogy lebomlási idejük jóval alacsonyabb, mint a hungarocell anyagúaké, és olyan növényi alapú zsírtaszító belső bevonattal rendelkeznek, amik engedik, hogy az étel lélegezzen.

Az új termékek bevezetése jelentős mennyiségű hulladéktól szabadítja meg a környezetet, amit jól példáz, hogy csak a maglódi Korzóban 28000 darab tányért, 46000 darab evőeszközt és 13700 darab elviteles dobozt használnak fel havonta. A Ceetrus Hungary Kft.-t a No Plastic.Fantastic. kezdeményezése inspirálta arra, hogy adaptálja az innovatív technológiát, és közelebb hozza a fogyasztókhoz a bioplasztik termékeket. A maglódi Korzó ételudvarának mind a 6 éttermében lecserélik az eszközöket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!