Facebook hozzászólás

10 hasznos konyhai tanács

Biztos néhánnyal találkoztál már, de biztosan lesznek közöttük újdonságok is. Érdemes megfogadni őket, megkönnyítik az életedet.

Kép: maxpixel.freegreatpicture.com
Kép: maxpixel.freegreatpicture.com
  1. Frissen sütésre szánt, vagy rántani való húst érdemes főzés előtt 2-3 óráig egy mély tálban egymásra halmozva állni hagyni. Minden szelet közé tegyünk egy karika vöröshagymát, kedvenc zöldfűszerünkből néhány szálat, egy-két szem egész borsot. Természetesen ezeket sütés, panírozás előtt eltávolítjuk, de remek ízt adnak a húsnak.
  2. A tökéletes töltött hús titka: a töltelékbe tegyünk egy-két fej apróra vágott gombát, egy darab elkapart szárnyasmájat, valamint egy kevés pirított hagymát, zsírjával együtt.
  3. Ha zsírt melegítünk, mindig szórjunk bele egy csipet sót, ezzel elkerülhetjük, hogy a zsír fröcsköljön.
  4. Ha mozsárban törjük a borsot, köményt, vagy egyéb fűszert, tegyünk a mozsárba sót is, akkor nem fognak a fűszer szemek kiugrálni a mozsárból. Ez persze a sós ételekre vonatkozik, édes ételekbe szánt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors esetében kristálycukrot használjunk.
  5. Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, a héja könnyen le fog jönni.
  6. Ha nagyon erősen aromásnak érezzük a vöröshagymát, felaprítás előtt, tisztítás után tartsuk hideg vízben, az némileg elveszi az erejét.
  7. A citromot sokáig tárulhatjuk, ha felszeleteljük, cukorral bőven meghintjük, és lezárt üvegben tartjuk. Egész citromot szintén jól tárolhatunk, ha egy vízzel telt edénybe tesszük, amiben naponta cseréljük a vizet.
  8. Ha a keménytojást sós vízben főzzük, nem kell kínlódnunk a héja eltávolításával, könnyen le fog jönni.
  9. A savak a zöldségféléket megkeményítik, ezért már csak akkor adjunk a zöldséges ételhez ecetet, citromot, ha a zöldség már puha.
  10. Ha nincs otthon elég tojás, vagy pusztán csak sajnálunk egy egészet feltörni azért, hogy megkenjük a sütemény tetejét vele, használhatunk helyette tejjel higított tejfölt, vagy cukros tejet is.
Néhány gondolat a fűszerekről
Mindenki használ főzés közben fűszert. A só és a bors mellett nyilván nagyon népszerűek a kömény, a majoranna, a bazsalikom, de vajon tudjuk-e, mikor mit használjunk, milyet vásároljunk, hogyan tároljuk fűszereinket?
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!