Facebook hozzászólás
419

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs, melyek nagyszerűen komponálhatók a pulykára

Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel, gyümölcsökkel – Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint. Gondosan olvasd el, és rájössz, hogy ma már nemcsak a szupermarketekben, hanem a piacon vagy a sarki zöldségesnél is rátalálsz az egészséges kellékekre!   

  1. A sokoldalú sütőtök

Az őszi hónapok nagy kedvence a sütőtök, hiszen ez az olcsó alapanyag csodálatos narancsszínnel emeli ételeink látványát. Alacsony kalória-, ugyanakkor bőséges vitamintartalmával egyik legegészségesebb szénhidrátforrásunk lehet. Az ismert fogások mellett igazán ínyenc falatok is készülhetnek sütőtökből: például a pulykahússal töltött sütőtök vagy a sütőtökös pulykatekercs, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Pulyka, Kép: pixbay
Pulyka, Kép: pixbay
  1. Gesztenye, nemcsak süteménybe!

Már a 4. században jóízűen ették őseink a sült gesztenyét, és még napjainkban is szívesen fogyasztjuk forrón sütve, őszi sétáink alkalmával. Végre érik a szelídgesztenye, így érdemes kihasználni, hogy nem a fagyasztóból kell előkapnunk egy agyoncukrozott gesztenyemasszát. Nemcsak magában vagy sütemények töltelékeként fogyasztható, hanem húsok mellé is kínálhatjuk. A gesztenyével töltött pulyka akár egy őszi ünnepi ebéd főfogása is lehet.

  1. Multivitaminunk, a cékla

Kicsit talán mostohán bánunk a céklával, pedig vérvörös színéből arra is következtethetünk, hogy a szervezetre gyakorolt jótékony hatása igen sokoldalú. Olyannyira sok vitamint és nyomelemet tartalmaz, hogy akár multivitaminként is gondolhatunk rá. Az utóbbi időben a nívós konyhákban is szívesen használják izgalmas receptek alapanyagaként. Például a kecskesajtos-céklás pulykaburgernek és a céklás pulykarizottónak is ott a helye a felkapott bisztrók őszi étlapjain.

  1. Édesburgonya, grillezve is

Aki ismeri az édesburgonyát, azért is választja szívesen, mert kevésbé hizlal, mint a krumpli, ugyanakkor könnyebb felvágni, mint az ízre hasonló sütőtököt. Kitűnő választás köretként sült hús vagy pikáns pulykaszárny mellé, hiszen sütve, főzve vagy grillezve egyaránt megszínesíti a menüt.

  1. Kelbimbó

Kevesen kedvelik a kelbimbót, néha azonban érdemes az asztalra tennünk ezt a káposztafélét is, mert szuper egészséges, laktató, mégis alacsony a kalóriatartalma. Csökkenti a koleszterinszintet és C-vitamin tartalmának nagy részét fagyasztva, sőt főzve is megőrzi. A legízletesebb viszont akkor lesz, ha sütve vagy párolva tálaljuk. Áfonyás pulykamell köreteként is remek, de egy gyors vacsorát is összedobhatunk vele, ha mondjuk gombás-pulykás tésztához keverjük.

Nem is mi lennénk, ha mindehhez nem kínálnánk recepteket is! Figyeld oldalainkat, és minden pulykás finomságra rátalálsz! Ízelítőnek rögtön itt egy különlges vedégváró!

Pulykahúsos bruschetta
Mostanában rég nem látott rokonok kopgtathatnak be váratlanul, és jól esne nekik egy kis harapnivaló. Ez a remek recept, amit Gallicoop főszakácsa készített, erre tökéletesen megfelel! Mindjárt melegebb a léleknek is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!