Facebook hozzászólás

A hagyomány tisztelete

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

A 150 éves Auguszt Cukrászda, Kép: Tóth Milán
Kép: Tóth Milán

Ahogy minden évben, most  is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.

A hagyományos desszertek (a bejglik, kuglófok, a narancsív, a moszkauer) mellett bőven találunk sós aprósüteményeket, pogácsákat, hasékat, melyek a szilvesztert emelhetik a megszokottól eltérő magasságokba.

Ebben a budai cukrászdában ismerik a minőséget, nem is engednek belőle a kezdetek óta, ikonikus tortáig, süteményeik több generáció kedvencei. Ha kedves kiszolgálásra, igényes süteményekre vágysz, ha szereted az igazi tejszínt és a vajat, ha kedvenced az igazi, békebeli krémes, ha nem zárkózol el azért az új ízektől sem, a Fény utcában a helyed.

Moscauer
A moscauer minden cukrászdában, ahol kapni lehet, igencsak drága sütemény, ami persze érthető, hiszen a benne lévő csonthéjasok sem olcsók. Elkészíteni azonban akár egy gyerek is el tudja, és egészen biztos, hogy otthoni körülmények között jóval olcsóbban tudjuk előállítani, mint ha megvásárolnánk.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!