Facebook hozzászólás
443

A három S ízlett legjobban 2018-ban

Sültek, sütik, savanyúságok vezetik az Életforma Otthon főzök rovatának sikerlistáját! Mutatom azt a sort, amelyik a legjobban tetszett Nektek tavaly. Lehet, hogy egyiket-másikat én is elkészítem újra. Még csak most értek véget az ünnepek, de a lsitát látva máris kedvem támadt újra kipenderülni imádott konyhámba. Jó is lesz, ha előre gondolkodunk, hiszem mindjárt is a farsang!

Pulyka grafika, Kép: pixabay
Pulyka grafika, Kép: pixabay

Kezdődjön a sor rögtön egy hagyományos ízvilággal, ez nem más, mint Az igazi hájas tészta, méghozzá szilvalekvárral.

A második helyen szintén egy klasszikus áll, a Lassan sült tarja.

A legeslegjobb rakott krumpli az egyik kedvencem. Az anyukámék is nagyon kedvelik, úgyhogy elég gyakran kerül a sütőmbe.

Aki a vadast szereti, rossz ember nem lehet. És aki a vadast igazán kedveli, az tudja, hogy igazán a Burgonyafánk hozzá az igazi, királyi köret!

Télvíz idején, biztosan nemcsak a vitaminok miatt jó ez a remek saláta, kattints rá Nagyi isteni dobálós hordós savanyúságára!  

A hatodik helyen stabilán áll a klasszikus vendégváró, a Ropogós sajtos rudak.

Magas osztrák férfi felemás cipőben
Csikit kóstolok, Kép: Berndt Gábor
Csokit kóstolok, Kép: Berndt Gábor

Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig.

A nagymamák utolérhetetlenül tudtak sütni, pedig még nem voltak különleges tepsik, díszítőkészülékek, íme, egy „hagyományos csoda”, a Kevert meggyes lepény, ahogy csak a nagyi tudja. 

Azt kell mondanom, hogy a Párolt lilakáposzta sem megy ki a divatból. Nemcsak Márton-nap környékén, de farsangkor és szilveszterkor is nagy a keletje!

Nagy kedvencetek a meggy. Ennek egyik kiváló példája, hogy az első 10-ben két meggyes süti is szerepel, íme a második, a Lusta módon készített meggyes rétes.

A tizedik helyen egyik kedvenc levesem, a Tárkonyos csirkeragu leves áll. Aki esetleg még mindig másnapos, annak is jót fog tenni!

Összességében azt vettem észre, hogy elsősorban a hagyományos recepteket kedvelitek. Nosza, úgy döntöttem, hogy az érdekességeket megtartva, újabb klasszikusokat keresek Nektek. Kalandozzunk tovább a gasztronómia útján 2019-ben is!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!