Facebook hozzászólás

A jó cukrászda nagy kincs

Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának. Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította.

Damniczki sütemények, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A 2016 májusában megnyílt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában a nyár folyamán számtalan izgalmas fagylalttal hűthettük magunkat. A rendkívül széles szorbet-választék és a figyelemfelkeltő ízek közül megannyi kedvenc született, amelyeknek a fagylaltszezon vége után sem kell búcsút intenünk.

A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a Damniczki cukrász manufaktúra már 24 éves múlttal rendelkezik. Az 1992 decemberében megnyitott székesfehérvári üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek, Balázs nemzetközi tapasztalatai és igényessége új nívót teremtett.

A nyár elmúltával a fagylalt pultban és a cukrászda kínálatában is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, monodesszertek, amelyekben könnyedén felfedezhetők a nyár slágerízei. Damniczki Balázs idei őszi-téli kollekciójához az ihletet és az irányvonalat a nyár legkedveltebb ízei adták, ezeket formálta újra, álmodta meg desszertként is.

A sajtó részére rendezett bemutatón mi az idei Ország Tortáját, az Őrség zöld aranyát és a Gyömbéres maláta névre hallgató süteményt kóstoltuk, majd távozásunk előtt még megadtuk magunkat egy falat újraértelmezett Rákóczi túrósnak, és biztosan állíthatjuk, hogy ősszel is érdemes betérni a Hercegprímás utcai üzletbe. A tökéletes desszertélményhez hozzájárulnak még a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok, amelyek rendkívül széles skálán mozognak, hiszen a kínálatban megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület szelektált kávé, s a baristák a filterkávé készítés világában is otthonosan mozognak.

Téli gyümölcstorta – cukor nélkül
A gyümölcstortáról azoknak se kell lemondaniuk, akik a cukrot mellőzni kénytelenek, vagy éppen diétázni szeretnének. A jól megszokott változatból csak ki kell cserélni pár összetevőt és máris élvezhető. Ha inkább saját készítésűt ennél, mint cukrászdait, készítsd el a saját piskótádat!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 152

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!