Facebook hozzászólás

A nagyi szerint így lesz tökéletes a húsleves!

Akkor leszel igazi háziasszony, ha már húslevest is tudsz főzni – mondta a nagyi, miközben egy hatalmas fazék tyúkhúslevest tett a vasárnapi asztal közepére. Az első zavaros levesem után aztán elárulta a nagy titkot!

Íme az 5, már nem titkos tipp:

1. Habozás helyett

Nem csak a marhát, a tyúkot vagy a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat és forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

leves
Az aranyszínű az igazi Kép: Pixabay

2. Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

3. Kockázzunk!

lehet, hogy a nagyi korában még nem, de ma már segítségül hívhatunk egy-egy csomag leveskockát is. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! Próbáljuk ki például az új csípős tyúkhús leveskockát, amibe a  hamisítatlan magyar fűszerpaprika erejét rejtették.

4. Időtlen gyorsaság?

A te idődből ne pazarolj, a leveséből pedig semmiképp se faragj le! A leves főzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leves kockát vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy levesadagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassú: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az ízeket.

5. Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

Nos, innen már csak egy lépés (vagy egy kis maradék) az olaszos zöldségleves! Kipróbáltad már?

10 toplistás recept – ezeket imádtátok 2015 nyarán!
Vajon mit főztük, sütöttünk legszívesebben a múlt nyáron? Talán a salátafélék voltak a legnépszerűbbek? Netán a sütés nélküli gyors desszertek? Összegyűjtöttük azokat a recepteket, melyekre a leggyakrabban lapoztatok virtuális receptkönyvünkben. Ezen a top 10-es listán ti is meg fogtok lepődni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!