Facebook hozzászólás

A nagyi szerint így lesz tökéletes a húsleves!

Akkor leszel igazi háziasszony, ha már húslevest is tudsz főzni – mondta a nagyi, miközben egy hatalmas fazék tyúkhúslevest tett a vasárnapi asztal közepére. Az első zavaros levesem után aztán elárulta a nagy titkot!

Íme az 5, már nem titkos tipp:

1. Habozás helyett

Nem csak a marhát, a tyúkot vagy a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat és forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

leves
Az aranyszínű az igazi Kép: Pixabay

2. Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

3. Kockázzunk!

lehet, hogy a nagyi korában még nem, de ma már segítségül hívhatunk egy-egy csomag leveskockát is. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! Próbáljuk ki például az új csípős tyúkhús leveskockát, amibe a  hamisítatlan magyar fűszerpaprika erejét rejtették.

4. Időtlen gyorsaság?

A te idődből ne pazarolj, a leveséből pedig semmiképp se faragj le! A leves főzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leves kockát vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy levesadagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassú: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az ízeket.

5. Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

Nos, innen már csak egy lépés (vagy egy kis maradék) az olaszos zöldségleves! Kipróbáltad már?

10 toplistás recept – ezeket imádtátok 2015 nyarán!
Vajon mit főztük, sütöttünk legszívesebben a múlt nyáron? Talán a salátafélék voltak a legnépszerűbbek? Netán a sütés nélküli gyors desszertek? Összegyűjtöttük azokat a recepteket, melyekre a leggyakrabban lapoztatok virtuális receptkönyvünkben. Ezen a top 10-es listán ti is meg fogtok lepődni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erre alszunk egyet!

Baji Balázs, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Szatmári András, Barka Emese és még…

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…
1 / 1 492

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!