>
Facebook hozzászólás

Akár 20 %-kal többet érhet az ingatlan, ha nem sajnálod a pénzt a konyhára

Egy szépen felújított lakás vagy ház kelendő áru az ingatlanpiacon. De gondoltad volna, hogy egy különlegesen szép konyha nemcsak neked öröm, hanem tovább növelheti az ingatlanod értékét?

Igényes konyha, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Balogh László az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint megéri a befektetés, egy korszerűen berendezett trendi konyha ugyanis akár 10-20 százalék pluszt is jelenthet az eladási árban. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, a tökéletes megoldás érdekében azonban érdemes szakértőkhöz fordulni. Kedves építkezés és lakásfelújítás előtt állók a tavasz első hétvégéje a tiétek: jön az ország legtrendibb lakberendezési rendezvénye, a háromnapos Konyhakiállítás!

A cég több mint 500 ezer lakáshirdetésen alapuló elemzéséből kiderült, hogy 2016 januárjához képest 8 százalékkal nőtt az érdeklődés az eladó használt vagy új lakások iránt az idei év első hónapjában. Ennek ellenére jóval kiegyensúlyozottabb éve lehet 2017 a magyar lakáspiacnak, részben a kínálatbővülés, és az új lakások számának növekedése miatt. Idén januárban harminc-negyven százalékkal több ingatlanból tudtak válogatni a vásárlók, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

 Nem eszik olyan forrón!

A lakáspiac tehát tovább virágzik, ám az ingatlanok közel sem kelnek el olyan gyorsasággal, mint korábban. Ha az ember maga szeretné értékesíteni a lakását vagy házát, akkor előbbi esetében átlagosan három, míg utóbbi esetében hat hónap szükséges ahhoz, hogy az adott ingatlan gazdára találjon – magyarázza Balogh.

A vásárlók számára az ár után az elhelyezkedés a második legfontosabb szempont a választásnál, és közvetlenül ez után jön a sorban az ingatlan állapota. A szakember tapasztalatai szerint, kétféle lakás talál nagyon gyorsan gazdára mostanság: a lehasznált (olcsóbb) felújításra váró ingatlanok és a jó állapotú, komfortos, szép lakások.

 „Vannak, akik saját ízlésükhöz igazítva szeretnék rendbe hozni az új otthonukat, de bőven akadnak olyan vevők is, akik tartanak a nagyobb volumenű felújítástól. Ide tartoznak azok a befektetők, akik bérbeadási céljából vásárolnak ingatlant.”

 Forintban mérhető a dizájnos konyha 

Utóbbi csoport – igényeiből fakadóan – hajlandó magasabb árat fizetni, ha cserébe megkímélheti magát a macerás falbontástól és csempézéstől. Észrevehető ugyanakkor, hogy még az újszerű vagy felújított lakásokhoz képest is többet lehet elkérni egy olyan ingatlanért, ahol a konyha különösen látványos.

„A felújított és újszerű lakások átlagos négyzetméter ára alapján képzett kínálati árat vetettem össze a kiemelkedően korszerű és modern konyhával rendelkező lakásokéval, figyelembe véve az alapterületet és a lokációt. Az értéknövekedés ingatlantól függően 8-27 százalékos a szép konyhások javára. Azt azért meg kell jegyezni, hogy viszonylag ritka az olyan lakás, ahol kizárólag a konyhára fektettek hangsúlyt, így az értéknövekedést más tényezők is befolyásolhatják.”

Balogh hozzátette: a lakásfelújításon belül egyértelműen a konyha és a fürdő jelenti a két legnagyobb összegű beruházást, de ha a végeredményt tartjuk szem előtt, megéri pénzt invesztálni ezekbe a helyiségekbe, hiszen a fentiekből jól látszik, hogy a minőségi munka megdobja az ingatlan árát. Elgondolkodtató érv továbbá, hogy a jelenlegi magyar lakáspiacon nagyon kevés az igazán jó elosztású, megfelelő méretű terekkel rendelkező ingatlan, miközben a vásárlók alapvetően ilyen, 21. századi életvitelhez passzoló otthonokat keresnek. Ezért, ha végre találnak ilyet, akkor szinte azonnal le is csapnak rá!

Válassz világújdonságok közül!

Nos, kedves lakberendezési hedonisták, építkezés és lakásfelújítás előtt állók, érdemes a fenti szempontokat figyelembe venni a tervezéskor. A legújabb dizájnbútorok és innovatív berendezések nem csak a saját életedet tehetik boldogabbá és könnyebbé, de az ingatlanpiacon is sikeresebb lehetsz általuk. Ha pedig segítségre van szükséged, hagyd a katalógusokat! Mozdulj ki a lakásból és vedd szemügyre teljes életnagyságban 2017 lakberendezési trendjeit. A legújabb konyhabútorok és konyhagépek, tengernyi konyhai eszköz, kellék, komplett enteriőrök és rengeteg felejthetetlen gasztropillanat vár rád március 3-5. között a Budapest Arénában!

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!