Facebook hozzászólás

Alapreceptek: a kevert tészta

Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Lássuk is az elsőt, a kevert tésztát!

 

Kevert sütemény, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

1 bögre: 200 ml

25 dkg puha vajat 1 bögre cukorral addig keverünk, amíg a massza kifehéredik, krémessé válik. Ez robotgéppel lehet 5-6 perc, függően a gépünk teljesítményétől. Kézi keverés esetén 10-12 percbe is beletelik. Egyenként belekeverünk 4 tojást. 2 bögre lisztet összekeverünk fél teáskanál sütőporral, és hozzákeverjük a tojásos, vajas masszába.

Ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortaformához elég.

Az alapreceptet variálhatjuk különböző fűszerekkel, fahéjjal, vaníliával, citrus héjakkal, mogyoróval vagy csokoládéval.

TIPP: Lehetőleg minden hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen. A lisztet csak rövid ideig keverjük a vajas-cukros masszához, hogy a tészta ne nehezüljön el. Összekeverés után ne hagyjuk állni a tésztát – a sütőpor azonnal dolgozni kezd, amint nedvesség éri -, hanem azonnal süssük meg.

Bögrés mákos, a legnagyobb családi kedvenc
Az egyik legeslegjobb kevert sütemény a repertoáromból. Nem kell hozzá egy mérőedénynél és egy keverőtálnál több, a ráfordított munkaidő 5 perc, a sütési idő 30-35 perc, és kész.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!