Facebook hozzászólás

SAJTMUSTRA

Aranyos lett a svájci paraszt

Aki egy kicsit is szereti a borokat és a pezsgőket, pontosan tudja, hogy egyik legjobb kísérőjük a sajt! Szerencsére ma már nálunk is válogathatunk a legkülönbözőbb falatok közül! Hetedszerre szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát. Itt az ízelítő!

Sajtmustra, Kép: Páczai Tamás
Sajtmustra, Kép: Páczai Tamás

Három kategóriában nevezhettek a versenyzők. Juh-, tehén- és kecskesajtokat kóstolhatott a zsűri a hétvégi, budafoki mustrán. 121 sajt közül kellett kiválasztani a legjobbat. A nemes versengésben három sajt kapott arany minősítést:

Svájcer sajt, Kép: Páczai Tamás
Svájcer sajt, Kép: Páczai Tamás
Parenyica, Kép: Páczai Tamás
Parenyica, Kép: Páczai Tamás
Kékszalag sajt, Kép: Páczai Tamás
Kékszalag sajt, Kép: Páczai Tamás

Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád

Parenyica Sajt – Gyugos Bence

Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

Most rajtad a sor: találd meg kedvenc pezsgődhöz vagy borodhoz a legjobb sajtokat! A hétvégén így kínáltam vendégeimet egy baráti találkozón. Óriási siker volt! Nektek is ezt kívánom!

Maga Széchenyi – a PEZSGŐ keresztapja

Degorzsálás utáni pezsgőt kóstolok, Kép szelfi
Kép: szelfi

Két alkalommal iszom pezsgőt, amikor szerelmes vagyok, és amikor nem! E mondatot Coco Chanelnek, a XX. századi francia elegancia megteremtőjének, a divattervezőnek tulajdonítják. A pezsgő pedig francia honban született! Nálunk kissé mostohán bántak vele az utóbbi évtizedekben, de ma ismét szeretnék életre kelteni a tradicionális pezsgő gyártását, és célul tűzték ki a pezsgőkultúra kiteljesedését is – ez derült ki a Wineglass Sajtóklub résztvevőinek, amikor Budafokon meglátogathatták a Törley Pezsgőpincészetet.    

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 157

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!