Facebook hozzászólás

Bisztró Újpest központjában

Nem hiszem, hogy túl sokan vannak, akik kulináris kalandozásuk helyszínéül éppen Újpestet választanák, Budapest ezen része mérsékelten híres gasztronómiájáról. Mi mégis találtunk egy gyöngyszemet.

Központ Bisztró, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Lassan három éve, hogy megnyitott Újpest központjában a találóan Központ Bisztró névre keresztelt jó hangulatú étterem. Ott voltunk a nyitáskor is, van szerencsénk tehát a fejlődést, vagy szinten tartást figyelemmel követni. Nyitáskor a Központ igazi releváció volt. Egy régesrégen üzemelő óriási hentes üzletet alakítottak át bisztróvá, ahol reggeltől estig várják a vendégeket. Reggeli kínálatuk elég széles, bár nagy meglepetések nincsenek benne. Tojás formációk, sonkával vagy anélkül, van angol reggelijük és bundás kenyerük, valamint a házi grillkolbász is megtalálható az étlapon. A déli kínálatot a hamburgerekre építik, hatféle burgerrel várják a vendégeket, igen dicséretes módon van vega változat is, ez camembert-t rejt magában. Kétféle csirkés burger közül lehet választani, ha valaki nem vágyik marhahúsra.

Szezonálisan változik az étlap, mi most konfitált tarját kóstoltunk hagymás tört burgonyával, csodálatosan omlós, puha volt a tarja, ahogy az a konfitált húsokhoz illik. De emlékszünk a panko bundában sült mangalica karajra is, és kóstoltunk már a Központban steaket is, mind jól teljesített.

A Központ étlapjának áttanulmányozása néhány percet vesz mindössze igénybe, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen bisztróban járunk. De nem is hiányzik a tobzódás az ételnevek között, hiszen az épp aktuális étlapon találunk változatos előételeket és salátákat, háromféle levessel csábítanak, valamint megtaláljuk a csirkét, a lazacot, a szürkemarhát, a sertéstarját, a vegáknak van köles rizottó, teljes tehát a merítés, mindenki találhat kedvére valót, aki bisztróban ebédel. A desszert front erős, ott négyféle finomságból választhatunk. Mi most mákos gubának és Rákóczi túrósnak nevezett desszerteket választottunk, természetesen nem a klasszikus formációban kerültek tányérra a desszertek, ha nem utálnám annyira az újragondolt kifejezést, tán még le is írnám. Maradjunk azonban annyiban, hogy mákos gubára, és Rákóczi túrósra emlékeztető desszerteket kaptunk, kifogástalan volt mindkettő.

Vasárnap kora délután jártunk a Központban, a kiszolgálás tempós volt, a pincér lányok kedvesek, mosolyogva fogadják a kritikát (sajnos az a BBQ csirkés burger aznap igen nagy tévedésnek bizonyult, amit nem volt kedvünk szótlanul tűrni, de hát mindenki hibázhat, csak aztán hozza helyre a botlást), és azonnal kedvesen korrigálnak is, nem érezzük azt, hogy a reklamálás miatt melegebb égtájra kívánnak.

Mivel mindig autóval érkezünk, nincs alkalmunk megkóstolni a sör és bor választékot, ám jelentem, bizonyosan közeledik a tavasz, hisz az étlapon megjelent az ibolyás limonádé.

Petrovszki Norbert konyhája korrrekt, változatos, aki ide ül be enni, garantáltan megismeri a híres párizsi bisztró hangulatot, és jól elkészített, ötletes ételeket fog kapni.

Étteremajánlóinkat itt olvashatod.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan…
1 / 1 474

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!