>
Facebook hozzászólás

Búcsúzik a nyár…

Tessék, kérem, lehet, lehet! Ki lehet használni augusztus utolsó hétvégéjét, és inkább azt javaslom, ne a lassan tovaballagó nyár miatt szomorkodjunk, hanem élvezzük ki a nyár végi szép napokat, látogassunk borünnepre, csirkepaprikás fesztiválra, vagy kiránduljunk Szentendrére, ahol egymást fogják érni az események.

Bornapok, Kép: programturizmus.hu
Kép: programturizmus.hu

Győri Bornapok Gasztronómiai Fesztivál, aug. 24-27.

Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve immár tizenegyedik alkalommal. A Győri Bornapok azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is.

Hévízi Borünnep, aug. 18-24.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg Hévízen a Borünnepet 2017. augusztusában. Öt napra ismét fesztivállá alakul Hévíz belvárosa, ahol a finom borok, ételek mellett egyszerre több színpadon nemzetközi hírű sztárok és népszerű hazai művészek szórakoztatják az érdeklődőket. Az esti mulatságok mellett a Hévízi Borünnepen végigkóstolhatjuk a legnevesebb hazai pincészetek borait.

Töki Bor és Művészet Fesztivál, aug. 25-27.

A fesztivál helyszínét a Budapesttől 29 km-re, a Zsámbéki-medence és egyben az Etyek-Budai Borvidék szívében található település, Tök adja. A rendezvény helyszínei, Tök Faluközpont – Kútvölgy és a község határában található XIX. századi, romantikus Töki Pincesor. A Fesztivál a Nyakas-hegy lábánál található festői szépségű község legnagyobb értékeire kívánja felhívni a figyelmet, a borra, a művészetre, az itt élő borászokra, művészekre, a vendégszerető falubeliekre és végül, de nem utolsó sorban a helyi ételkülönlegességekre, egyszóval mindazon dolgokra, amik híressé tették és teszik Tök falut és lakóit. Ezen felül minden évben vendégművészek és vendégborászatok színesítik a Fesztivál programkínálatát.

Lecsó, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Szárszói Lecsófesztivál, aug. 26.

Csapatok főzőversenye, családi és gyerek programok várják a látogatókat idén augusztusban is a IX. Szárszói Lecsófesztiválon.

Országos Lecsófesztivál, Balatonkenese, aug. 26.

Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, augusztus végén, immáron tizenharmadik alkalommal!

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, aug. 25-27.

A nyár utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál művészeti és gasztronómiai programok özönével várja vendégeit. A város kiállítóhelyein, galériáiban és különböző szabadtéri helyszínein megrendezett képző- és iparművészeti kiállítások és vásárok mellett interaktív és nyitott műtermek, tematikus séták, szabadtéri koncertek, színházi előadások, filmvetítések, gyermek játszószigetek és fényfestés is várja ekkor majd a látogatókat. A „Házak, udvarok, házigazdák” elnevezésű program keretében pedig több mint 20 helyszínen, házakban, udvarokban, kertekben látják vendégül az ott lakók az érdeklődőket.

Csokoládé, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Országos Csokoládé Fesztivál, Szerencs, aug. 25-27.

10. alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál, Siklós, aug. 25-26.

A Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál immár tizenhatodik éve kerül megrendezésre 2017. augusztus 25-26. között. A hagyományt teremtő gasztronómiai rendezvény lehetőséget biztosít családok, baráti társaságok, munkatársak számára, hogy a Siklósi Vár tövében együtt töltsenek el egy csodálatos napot, élvezzék az ínycsiklandó ízeket és nem utolsó sorban a szórakoztató koncerteket. A fesztivál főszereplője Magyarország egyik nemzeti étele a csirkepaprikás, amelynek fontos szerepe van Siklós és környékén a szüreti időszak idején.

Lecsó, ahogy mi főzzük
Lecsót mindenki tud főzni, vagy legalábbis úgy hiszi. A hétvégi fesztiválokon sokfélét kóstolhatnak majd a látogatók, mi mindenesetre megmutatjuk, hogy készítjük a miénket.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 162

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!