Facebook hozzászólás

Csirkecombok sótéglán grillezve

Húsimádónk fia nemrég Romániában járt egy nemzetközi rendezvényen. Ott többek között találkozott Claudiuval, aki amint megtudta, hogy a papának mi a hobbija, azonnal küldött neki két sótéglát és egy általa készített, fából lévő tálaló szettet – amit most végre ki tudta próbálni. Hiszen itt a tavasz, és vele együtt grillszezon.

Sótéglákon grillezett csirkecombok, Kép: husimado-eger.blog.hu
Sótéglákon grillezett csirkecombok, Kép: husimado-eger.blog.hu

Mivel a napokban még nem tudtam, hogy mikor fogom a csirkecombokat meggrillezni, ezért készítettem egy vizes pácot, amiben egy napig pihentek a combok, majd az év első kerékpározása után végre begyújthattam a grillt.

A két téglát feltettem a grillrácsra, hogy folyamatosan melegedjenek át – nehogy a hirtelen hőterheléstől megrepedjenek, eltörjenek. Mivel még sohasem sütöttem így húst, ezért biztonsági megoldásként a grillrácson is próbálkoztam párhuzamosan – de a sótéglák is nagyon szépen átmelegedtek, szépen, és egyenletesen adták le a hőt – úgyhogy fölösleges volt parázni. A végén szinte teljesen feltekertem mind a négy égősort, a húsok gyönyörűen sercegtek a sótéglákon, vagyis minden nagyon szépen átsült. Húsimádónk csak ajánlani tudja a sótéglákat!

Mini túrós batyuk 10 perc alatt
Mindig jó egy kis leveles tészta a hűtőben. Számtalan felhasználási fajtáját ismerjük. Hegyvári Zoltán kísérletként egy túros variációt készített, ami nagyon finomra sikeredett. Ezzel a váratlan vendégeket is pillanatok alatt elvarázsolhatod! Ez volt az utóbbi idők egyik legsikeresebb receptje az Életformán!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!