Facebook hozzászólás

Egy kémikus lehet a Jack Daniel’s nyolcadik lepárlómestere

Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskey-jének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskey lepárlójában az elmúlt 151 évben 7 whiskey mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát: aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.

Üvöltő sziréna és egy ütött-kopott tűzoltó csengő. Ezekkel játszott gyerekként Chris Fletcher a lepárlóban, míg nagyapja, Frank Bobo a whiskey-készítés folyamatait felügyelte. Akkoriban még nem sokat értett abból, mint jelent a Jack Daniel’s csapat tagjának lenni, most viszont már lassan öt éve ő maga is Jeff Arnett whiskey mester mellett dolgozik kóstolóként.

Jeff Arnett és Chris Fletcher, Kép: Jack Daniel's
Jeff Arnett és Chris Fletcher, Kép: Jack Daniel’s

Fletcher kémia tagozatos volt a Tennessee Technological University-n, miközben némi zsebpénzért dolgozott a népszerű whiskey gyárban.

Jég nemcsak dupla whiskyvel!
Ínyencek, figyelem: a nyári forróságban sem kell lemondanotok kedvenc skót nedűtökről! Néhány zamatos kiegészítővel a téli esték meghatározó szereplőjéből a nyaralás kedvenc hűsítő italát varázsolhatjuk. Álmos vízparti ejtőzések, a legpörgősebb kerti partik, vagy a teraszon töltött romantikus esték? Bármelyik programot is választod, hű társaid lesznek Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének különleges longdrinkjei!

A tanulmányai befejezése után Louisville-ben állt a Brown-Forman alkalmazásába, ahol például az élesztőlaborban tevékenykedett, és hordómintákat vizsgált, valamint tapasztalati tudományos kísérletekben is részt vett, vagyis kóstolt. Több tucat márkát és italt megismert ekkor.

2013-ban maga Jeff Arnett kereste meg, hogy legyen a jobbkeze. Chris gondolkodás nélkül igent mondott, és nem sokkal később –  pontosan 57 évvel nagyapja, Frank Bobo első munkanapját követően – elkezdte a munkát Jeff mellett. Erről így nyilatkozott Fletcher: „Amikor először visszajöttem a gyárba, azt éreztem, hogy újra együtt vagyok nagypapámmal.”

Ezzel a lépéssel a 11 fős kóstoló-csapat tagja lett, és minden esély megvan rá, hogy Jeff visszavonulása esetén ő legyen a 151 éves márka nyolcadik lepárlómestere. Ezzel pedig családi hagyománnyá is teheti a whiskey készítés mesterségét.

Ígérem, nemsokára megírom legkedvesebb whiskys recetjét is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!