Facebook hozzászólás

Fagyizni jó!

Szokatlan ízek, sosem hallott párosítások, káprázatos színkavalkád, ez jellemzi Damniczki Balázs, a Gelato World Tour nyertesének kínálatát.

Fagylalt kavalkád, Kép: Valter Viktor
Kép: Valter Viktor

Gelato World Tour

Idén áprilisban Damniczki Balázs első helyezést ért el a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour magyarországi versenyén. A zsűri a magyar versenyzők közül Damniczki Balázs fekete teás málnafagylaltját, valamint Somogyi Beáta Il mio Cioccolate kreációját ítélte a legjobbnak.

A Hungarian Challenge Budapesten, 2017. április 11-én került megrendezésre. A versenyre Magyarországon tevékenykedő fagylaltkészítők jelentkezhettek és a nyertes 2017. július 24-25 között az európai kontinensdöntőn, Bologna-ban küzd majd a továbbjutásért. Az Európai Döntő nyertese pedig a világ összes pontjáról érkező döntőssel a Grand Finale-ban méri össze tudását 2017. szeptember 8-10. között, Riminiben.

Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította manufaktúrájávala, már egy éve kínálja minőségi fagylaltjait a nagyközönség számára a fővárosban. A tavaly májusban nyitott cukrászda kínálatában a megszokott és megszeretett fagylaltok mellett a 2017-es szezon újdonságai is megkóstolhatók. Az állandó kínálat 48 féle fagylaltból áll. A kínált fagylaltok összetétele folyamatosan változik, a szezonális alapanyagoknak és Damniczki Balázs soha nem nyugvó képzeletének köszönhetően újabb és újabb ízek, egyedi kreációk jelennek meg a pultban.

A szokatlan ízekre nyitottak olyan nem mindennapi fagylaltokat is kóstolhatnak, mint a kapros uborka, a szomolyai fekete cseresznye, a mentás zeller citrommal vagy – a Gelato World Tour magyarországi versenyén aranyérmet nyerő – feketeteás málna bergamottal és pisztáciával.

A jó cukrászda nagy kincs
Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának.

 

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!