>
A rovat cikkei
Gasztro hírek
Megérkezett a Stand 25!
Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a…
Határtalan bortúrára Bács-Kiskunban
Másodjára is nagy sikerrel zajlott le a Bács-Kiskun megyei bormustra, ahol a vidék legkiválóbb borászai,…
Lángos, Gofri és Barnabás is szarvasvadásznak állt
Szarvasgomba vadászatra várták vasárnap a kutyás gazdákat Alsópeténybe. Majd negyven versenyző indult a…
Újra akcióban a Szaloncukor Angyal
Idén immáron negyedik alkalommal indul el a Szaloncukor Angyal, ami az elmúlt években 14 megyében 65 település 1600…
„A szekszárdi kadarka vígan megy a garatra”
Igazi sikertörténet a Szekszárdi Palack. Hároméves egyeztetés után 2015-ben készült el az első, amibe kizárólag a…
Faljuk a műanyagot a popcornnal együtt
Gondolkodtál már azon, hogy az autóülésre dobott pizza-doboz miért nem zsírozza be a huzatot? Vagy, hogy miért nem…
Főzőiskola egyetemi fokon
Érdekel más nemzetek konyhája? Szeretnéd tudni, hagyományosan hogyan és mit készítenek a Kajmán-szigeteken,…
Mit csinál ősszel a Kis Bence?
Természetesen meleget! Balatonendréden ugyanis október 26-án megnyílik az ország legnagyobb élő kemencegyűjteménye.…
“…aki issza hóttig él!”
Jó szőlő és jó csapat kell az igazán jó borhoz - árulta el a szekszárdi Eszterbauer János. Már a 10. generációt…
Mennyit dobsz ki?
Elképesztő mennyiségű ennivaló kerül naponta a kukába az egész világon. Vagy mert feleslegesen vásárlunk, vagy mert…
Tudsz te egyáltalán sört inni?
Legalább olyan fontos a sörkóstolás tudományába belekóstolni, mint magába a sörbe! Mára nálunk i s a sörkészítés a…
Aranyos lett a svájci paraszt
Aki egy kicsit is szereti a borokat és a pezsgőket, pontosan tudja, hogy egyik legjobb kísérőjük a sajt!…
Forradalom söpör a magyar sörpiacon
Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok”…
Köhögésre egyél bodzást
Citromfű, hibiszkusz, fehérbabhéj – idén is sok izgalmas és újszerű gyógynövényi összetevőt használtak a pályázók a…
Egész évben erre vártunk!
Sok munkát ad a szüret, rengeteg dolgot kell ilyenkor összehangolni, hogy minden gördülékenyen menjen. A Balaton…
Mikromérgek és klímaváltozás
Táplálkozásunk egyik alapvető nyersanyagát a gabonák adják, a felmelegedő éghajlat kapcsán azonban felmerül a…
Több mint 100 kalandos borút a Zöldveltelinitől a…
Régi bortermelő hagyományokra támaszkodnak az alsó-ausztriai borászok, miközben az innováció útját járják. Jól…
Megnyaljuk mind a tízet!
Soha nem volt még annyi food truck egy helyen az Magyarországon, mint az idei Nemzetközi Street Food Fesztiválon.…
Koccintsunk a sógorokkal!
Kulináris kalandok, borkóstolók, túrák és mulatságok a Zöldveltelini és a Rizling nyomában. Egészen novemberig…
Hogy kerül a festmény az asztalra?
Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész alkotásai lettek az egri Soltész borcsalád prémiumborainak névjegyei.…