Facebook hozzászólás
601

Még több ennivaló jut a rászorulóknak

A Magyar Élelmiszerbank és a Munch stratégiai partnerségre lép

Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.

Magyarországon egyre több kezdeményezés születik arra, hogy a fenntarthatóság jegyében elősegítse az élelmiszerpazarlás csökkentését. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch között létrejövő stratégiai partnerség fontos mérföldkő ebben a folyamatban.

Nem tehetjük meg, hogy élelmiszert pazarlunk. Fotó: Depositphotos
Nem tehetjük meg, hogy élelmiszert pazarlunk. Fotó: Depositphotos

A Munch egy gyors ütemben fejlődő, hazai fejlesztésű platform, melyen keresztül már jelenleg 160 vendéglátóhely – étterem, pékség, bolt és szálloda – értékesíti kedvezményesen az el nem adott, de jó minőségű ételeit több hazai településen. A vendéglátóhelyek által felkínált ételcsomagok egy része azonban, a kedvezményes ár ellenére is megmarad. Ezek az élelmiszerek kidobásra kerülnének, pedig sok nélkülöző számára pótolhatatlan segítséget is nyújthatnának. Ebben segít az Élelmiszerbank Egyesület, ami az országos partnerszervezeti hálózatának köszönhetően el tudja érni azokat a nélkülözőket, akik szívesen elmennek a megmaradt ételadagokért.

A partnerségnek köszönhetően a Munch kiegészül egy új szociális szolgáltatással, az Élelmiszerbank pedig új forrásokat köthet be alaptevékenységébe, az élelmiszermentésbe, és így további élelmiszerekkel tudja
ellátni a nélkülözőket.

„Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk azokat a feltörekvő kezdeményezéseket, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy az élelmiszerpazarlás egyre kevésbé legyen jelen Magyarországon. A Munch-val kötött együttműködésünk lehetőséget ad arra, hogy egy új szegmens felé induljunk el és módot találjunk rá, hogy a vendéglátásban keletkezett feleslegek is eljuthassanak a nélkülözőkhöz” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

Wettstein Albert, a Munch társalapítója pedig így fogalmazott: „Az Élelmiszerbank segítségével éppen azokhoz tudunk jó minőségű ételeket eljuttatni, akinek ez valódi segítséget jelent. A Munch alkalmazáson keresztül mostantól nem csak arra lesz lehetőség, hogy féláron együnk jó minőségű ételeket, hanem vendégül láthatjuk nélkülöző embertársainkat is. Ez az együttműködés egy fontos lépés a fenntarthatóbb és szolidárisabb vendéglátáshoz vezető úton.”

Pillantsatok rá a Telex által készített kisfilmre is, amiből sok minden kiderül még.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!