Facebook hozzászólás
344

Hatszáz mézeskalács jótékony célra

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) minőségi, termelői magyar mézből készült mézeskalácsok adományozásával kívánja szebbé tenni az ünnepet a nélkülöző családok számára. Az elkészült mézeskalácsokat a Baptista Szeretetszolgálat ajándékozza oda december 19-én a VII. kerületben élő, rászoruló családoknak.

Jótékonysági mézeskalács sütés, Kép: OMME
Kép: OMME

A mézeskalácsokat egy jó hangulatú, karitatív sütés keretein belül készítették el népszerű gasztrobloggerek és a sajtó képviselői december 8-án. Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt – a tévés műsorvezető, illetve a közismert Chili & Vanília blog és számos gasztronómiai kötet szerzője szívesen állt a konyhaművészetet a jótékonysággal összekapcsoló ügy mellé. Rajta kívül Havas Dóra, a Lilafüge blog szerzője, Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere, a Malackarajos Péter Anna, illetve a Fűszeres Eszterként tevékenykedő Bodrogi Eszter is aktív szerepet vállalt a sütésben és díszítésben. A mintegy 600 darab, ünnepi hangulatú, minőségi magyar termelői méz felhasználásával készült mézeskalácsot a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló családoknak juttatja el.

A méz számtalan egészséges, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz, a hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték. Holott Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy tavasztól őszig szinte mindenhol találnak a méhek virágport és nektárt, így az ország egész területe alkalmas méhészkedésre.

A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag alapján lehet felismerni. Tiszta eredetű, hamisítatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.

Így készül a mézes puszedli
Az ünnepi hangulathoz nélkülözhetetlen a csokoládé, a narancs és a fahéj illata, s ezek rendszerint a mézes sütemények alapanyagai is. Ez a nagyon finom puszedli egynapos pihentetés után alakul finom süteménnyé. Ezért másnapos. Harmadnapra viszont láthatatlanná válik, ha nem vigyázunk!

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!